Alimente care pot fi depozitate în siguranță iarna

Iarna este un anotimp pe care îl asociezi cu lipsa de alimente proaspete. Temperaturile scăzute au înghețat pământul, iar legumele nu pot supraviețui acestor condiții.
Iarna nu este sezonul potrivit pentru mai multe legume, pe care le creștem de obicei în grădină, cum ar fi ardeii, roșiile, vinetele și salata, dar acest lucru nu înseamnă că nu avem opțiuni alimentare care pot fi depozitate în siguranță iarna. Mulți oameni murează, pun la borcane sau la congelator pentru lunile de iarnă, dar aceasta nu este singura opțiune. De fapt, există destule alimente proaspete care pot fi depozitate foarte bine în pivnițe sau coșuri atârnate. Cu puțină pregătire în prealabil, poți beneficia de mai multe legume proaspete în timpul iernii.

Ce alimente pot fi depozitate fără probleme iarna?


Legumele rădăcinoase


Dacă ai o pivniță, aceasta este un loc perfect pentru menținerea alimentelor proaspete în timpul iernii. Evident, prima alegere ar fi legumele rădăcinoase.
Ai o multitudine de opțiuni, dar există câteva renumite pentru nutriție, aromă și durabilitate. Printre acestea se numără:

1. Sfecla

Aceasta dă o culoare roșie vibrantă mâncărurilor în timpul iernii și oferă o multitudine de vitamine și minerale chiar când dieta noastră are nevoie. Are o dulceață care se potrivește într-un desert inovator și o textură perfectă pentru burgeri.

2. Napi

Napii sunt o legumă care nu este folosită suficient și care poate fi depozitată fără probleme într-o pivniță sau un loc la fel de răcoros. Aceștia pot fi consumați cruzi, caramelizați sau într-un piure. 

3. Morcovi

Morcovii dau culoare și o textură crocantă preparatelor din timpul iernii. Aceștia sunt o legumă rădăcinoasă care poate fi păstrată la rece fără probleme.
Îi poți adăuga în salate, supe, tocane, prăjituri. Te poți bucura de beneficiile aduse sănătății pe tot parcursul anului.

4. Cartofi dulci

Aceștia sunt delicioși și au un conținut nutrițional mai mare decât cartofii obișnuiți. Ai putea să îi consumi oricând, fie că îi coci sau îi incluzi într-o plăcintă, într-o supă sau îi prăjești.

5. Țelină

Țelina este adesea omisă de pe listele de cumpărături, dar are o aromă care transformă multe preparate, în special ciorbele și tocănițele. Poate fi adăugată și în salate pentru un gust mai crocant. Trebuie ținută într-o găleată cu nisip într-o pivniță.

Salate


Salatele nu sunt un aliment care este asociat des cu sezonul rece, dar realitatea este că salatele proaspete sunt mereu la dispoziția noastră. Trebuie doar să ne schimbăm puțin abordarea.
Există anumite alimente care pot fi combinate cu legumele rădăcinoase de mai sus pentru niște salate delicioase de iarnă.

Varză


Indiferent dacă vorbești despre varză în general sau dacă incluzi și varietăți precum varza kale, această legumă poate fi păstrată perfect la frig. Merge perfect alături de salate, dând o textură crocantă, multe vitamine și satisfacția unei legume proaspete în timpul iernii.

Mere


Și merele pot fi depozitate perfect într-o pivniță răcoroasă. Merele conțin multe fibre perfecte pentru sănătate, au o dulceață care ne îmbogățește paleta alimentară și pot fi folosite în multe rețete. Da, merg perfect în salate, plăcinte, sos de mere și cidru de mere.

Praz


Prazul are o intensitate mai mică decât ceapa, dar poate da o aromă delicioasă mâncărurilor. Este o altă legumă pe care o poți toca mărunt și adăuga în salate.
De asemenea, poți apela la o supă de cartofi și praz pentru zilele reci de iarnă.

Ceapa și usturoiul


Acestea sunt din aceeași familie de plante și ne pot ajuta să ne întărim imunitatea pentru a lupta împotriva gripei și a răcelilor care apar odată cu scăderea temperaturilor. Indiferent dacă este vorba de o supă de ceapă sau de usturoi adăugat în diferite preparate, aceste legume sunt perfecte oricând într-o supă sau o ciorbă. Însă ar trebui păstrate într-un coș descoperit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod