Trucuri ecologice pentru baia ta

Toată lumea folosește baia, dar câți oameni cunosc cel puțin 1-2 trucuri ecologice? Folosim baia pentru dușuri, pentru a ne spăla pe dinți, pentru a merge la toaletă. O folosim, de asemenea, pentru a ne machia, pentru a ne aranja părul și pentru a ne bărbieri.
Cu alte cuvinte, este o cameră în care suntem prezenți destul de des și ar trebui să existe moduri prin care să o putem face mai ecologică. Ei bine, există multe lucruri pe care le putem face. La urma urmei, este o cameră plină de produse - îngrijire dentară, pentru păr, machiaj, odorizante pentru aer - și se bazează pe mai multe resurse - energie electrică, apă și eventual gaz pentru boilere. Fără a te învinui pentru lucrurile pe care le ai în prezent în baie, ar trebui să știi că există multe posibilități de a schimba lucrurile și de a nu polua planeta. Iar alegerile tale personale vor da naștere unor schimbări reale. Iată câteva trucuri ecologice pentru toaleta ta!

La ce trucuri ecologice pentru baia ta poți apela?


1. Agenți de curățare naturali


Agenții de curățate chimici sunt buni pentru sterilizarea obiectelor dar sunt, de asemenea, agenți care poluează mările și căile navigabile. Deși pot ucide germenii, probabil că ar trebui să te întrebi și ce prejudiciu ne aduc nouă.
Este ușor să treci la produse de curățare naturale și biodegradabile. În plus, acestea nu sunt scumpe.

2. Sticle, hârtie și carton


În timp ce cei mai mulți oameni au obiceiul de a recicla diferite lucruri din bucătărie, aceștia uită că și obiectele din alte zone ale casei pot fi reciclate. Sticlele de șampon, cutiile de carton în care stau săpunurile și recipientele de sticlă pot fi reciclate pentru a reduce reziduurile menajere. Dacă poți face acest lucru în bucătărie, nu există niciun motiv pentru care să nu poți face asta și în baie.

3. Produse ecologice


Nu este nevoie de mult mai mulți bani sau de un efort suplimentar pentru a cumpăra produse ecologice. Poți găsi hârtie igienică de calitate confecționată din hârtie reciclată.
Putem cumpăra periuțe de dinți din bambus și prosoape din bumbac organic. Putem evita plasticul și alege opțiuni din lemn, mental și ceramică atunci când este posibil. Putem înlocui toate lucrurile de unică folosință cu alternative de calitate, dar reutilizabile.

4. Produse de îngrijire ecologice


În mod ciudat, folosim o multitudine de substanțe chimice pentru a ne curăța corpurile. Pe lângă faptul că acest lucru ne poate dăuna uneori, aceleași produse provoacă probleme și în lumea din jurul nostru. Acestea creează o cantitate suplimentară de plastic, folosesc ingrediente dezbătute și sunt deseori implicate în testarea pe animale. Din nou, este ușor și rapid să schimbi aceste produse de îngrijire cu unele naturale și biodegradabile.

5. Becuri led


Băile utilizează de obicei multe becuri. Există unul unul deasupra și probabil mai multe în jurul oglinzii.
Cu alte cuvinte, efectul cumulativ al trecerii la becurile led în baie ar putea fi mai mare decât în alte camere. Iar acest lucru va reduce serios consumul zilnic de energie. Alte modalități care te pot ajuta să reduci consumul de energie sunt reprezentate de evitarea obiectelor precum uscătoarele de păr, plăcile de păr și aparatele similare. Orice folosește căldură folosește și multă energie.

6. Mici schimbări


Apa dulce disponibilă reprezintă doar un mic procent din apa de pe Pământ. Iar din acel mic procent, o mare parte nu este disponibilă sau a fost deja poluată. Cu alte cuvinte, este esențial să protejăm această resursă. Un exemplu este dat de oprirea apei atunci când te speli pe dinți.
Nu trebuie să depui niciun efort, însă vei putea să eviți risipa de apă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod