92% dintre români sunt preocupați de valoarea facturii la energie electrică și vor să economisească mai mult

Spălatul hainelor la temperaturi scăzute reduce consumul de energie electrică al mașinii de spălat cu până la 60%.
Majoritatea românilor consideră că folosirea becurilor de tip LED (75%), scoaterea aparatelor din priză (55%), sau spălatul hainelor doar atunci când mașina poate fi umplută (51%) sunt metodele cele mai eficiente și cu impact în economisirea energiei electrice, conform unui studiu local realizat de Ariel împreună cu Cult Market Research. Mai mult decât atât, 2 din 10 români spală hainele la mână, în timp de 26% dintre ei aleg să poarte același articol vestimentar de mai multe ori înainte de spălare, totul pentru a reduce consumul de energie electrică și, totodată, valoarea facturilor.
 
 

Scumpirea energiei electrice se clasează în vârful piramidei motivelor de îngrijorare 

 

Atunci când vine vorba de incertitudinea românilor cu privire la situația economică actuală, scumpirea energiei electrice se clasează în vârful piramidei motivelor de îngrijorare pentru mulți dintre aceștia.
 
 
77% dintre români au fost afectați puternic de scumpirile la energie electrică de până acum, urmată de cele la mâncare și băutură (74%) și carburanți (69%). Deși sunt conștienți de schimbările majore care au apărut în stilul lor de viață, românii încă nu cunosc metodele cele mai eficiente prin care pot economisi energie electrică și pot proteja mediul înconjurător. 
 
Nu este un secret nici faptul că românii percep spălatul hainelor în apă rece ca fiind o metodă mai puțin eficientă de scoatere a petelor, și aleg, de cele mai multe ori, să folosească apă la temperaturi foarte ridicate – lucru care crește și mai mult consumul de energie electrică în ciclul de spălare. 
 
”Ariel, marcă P&G, își propune să răspundă celor mai complexe provocări cu care se confruntă lumea modernă cu ajutorul celor mai avansate tehnologii.
Astfel, oferă soluții de curățare superioare prin produse performante care oferă aceleași rezultate impecabile chiar și în apă rece, având, așadar, un impact pozitiv măsurabil asupra societății și mediului. Prin spălarea cu Ariel PODS la 30 de grade, consumul energiei electrice al mașinii de spălat este redus cu până la 60% în fiecare ciclu.”
a spus Răzvan Resmeriță, Director de Comunicare Fabric Care Europa de Sud-Est în cadrul P&G.
 
Același studiu realizat de Cult Market Research împreună cu Ariel, relevă faptul că 54% dintre români cunosc totuși avantajele spălării hainelor la temperaturi scăzute: 30% dintre ei consideră că hainele își păstrează mai bine culorile, iar 27% sunt conștienți că ajută la protejarea mediului. Cu toate acestea, persoanele preocupate de reducerea energiei electrice nu includ pe listă și spălatul hainelor în apă rece. 
 
Ariel își dorește să aibă un impact pozitiv în rândul societății și a mediului, oferindu-le consumatorilor nu doar o metodă sustenabilă prin care pot economisi mai multă energie electrică prin spălarea hainelor la temperaturi scăzute, ci și oportunitatea de a contribui la protejarea mediul.
Totodată, în lista de obiective se numără și educarea populației cu privire la acest subiect.
 
 

Astfel, mai jos sunt enumerate o listă cu bune practici și metode mai puțin eficiente pe care le poți avea în vedere:  


Bune practici: 

 
1. Spală hainele în apă rece cu Ariel și poți reduce cu 60% din consumul de energie electrică per ciclu de spălare. Cumpără electrocasnice care consumă mai puțină energie – O mașină de spălat din clasa energetică A+++ consumă, de obicei, puțină energie. Totodată, poți verifica ciclurile de spălare ECO ale mașinii tale. 
2. Oprește dispozitivele din modul standby de câte ori ai ocazia – mai multe electrocasnice pot fi deconectate de la priză fără a le afecta activitatea. 
3. Evită încărcarea telefonului până la 100%. Mulți oameni aleg să își lase telefonul la încărcat pe toată durata nopții, însă acest lucru poate scurta ciclul de viață al bateriei. Încarcă telefonul la maximum doar atunci când este nevoie. 
4. Alege să usuci hainele în aer liber, mai ales vara, în loc să apelezi la un uscător de rufe - te va ajuta să economisești bani. 
5. Izolarea casei este o metodă foarte eficientă – reprezintă o investiție bună pe termen lung. 
6. Stinge lumina de câte ori ai ocazia și înlocuiește becurile normale cu cele LED. 
7. Setează un termostat smart pentru a monitoriza consumul de energie și costul celui mai mare consum.
Pe termen lung, monitorizarea consumului de energie cu ajutorul unui termostat smart (și nu doar instalarea lui) te va ajuta să economisești bani. 

Metode cu eficiență scăzută: 

 
1. Spălarea hainelor la temperaturi ridicate nu va economisi la fel de multă energie electrică precum spălarea lor în apă rece. Reducerea temperaturii unui ciclu normal de spălare de la 60°C to 30°C poate reduce cu 60% din consumul de energie electrică per ciclu de spălare. Setarea unei temperaturi mai scăzute te poate ajuta să economisești bani, dar mai mult, ajută și mediul înconjurător, deoarece utilizezi mai puțină energie și astfel, reduci emisiile de carbon atunci când speli hainele.
2. Dacă setezi termostatul la temperaturi foarte ridicate nu vei încălzi casa într-un timp mai scurt.
3. Dacă vopsești în culoarea negru caloriferele nu te va ajuta să economisești energie electrică.
4. Dacă folosești electricitatea noaptea, aceasta nu va fi întotdeauna mai ieftină decât cea utilizată în timpul zilei. Acest lucru depinde de contractul tău la energie, iar pentru cei care au un sistem de încălzire centralizat, costul la energia electrică va fi același, indiferent de momentul zilei.
5. Dacă lași dispozitivele în standby, acestea vor consuma în continuare energie.
Pentru a economisi energie electrică, închide sau scoate dispozitivele din priză.
6. Este un mit să setezi o temperatura scăzută la căldură pentru a economisi bani. Pe termen lung, pentru a economisi energie electrică și bani, poți porni căldura doar atunci când este cu adevărat nevoie.  




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod