9 reguli care te ajută să faci curățenie mai rar

Te înroșești toată atunci când te trezești la ușă cu musafiri neașteptați? Dacă locuința ta este într-o permanentă dezordine, deși ți se pare că faci des curățenie, unele greșeli pe care le faci zi de zi ar putea fi de vină.
Iată care sunt obiceiurile oamenilor ordonați, care au întotdeauna o casă curată:

Fă-ți patul

Înainte de a ieși din dormitor dimineața, fă-ți patul. Dacă ești în întâziere, trage cuvertura peste pat și perne și netezește-o pentru a crea rapid impresia unui pat aranjat. Acest simplu gest îți face dormitorul să pară mult mai ordonat și te motivează să păstrezi ordinea și în restul casei.

Golește mașina de spălat vase dimineața

Dacă ai mașină de spălat vase, un aparat electrocasnic care începe să fie tot mai popular și la noi în țară, pune seara la spălat și dimineața scoate vasele curate. În acest fel îți faci viața mai ușoară și îți este mai simplu să cureți bucătăria după masa de seară.
Vasele nu se vor mai acumula în chiuvetă de-a lungul zilei.

Spală o mașină de rufe în fiecare zi

Să speli rufele cu regularitate previne acumularea unui munte de haine murdare pe care ești nevoită să le speli în weekend, astfel încât să-ți irosești timpul liber cu activități casnice. Dacă ai o familie mare, spală o mașină de rufe în fiecare zi, iar locuiești singură este suficient să stabilești unele zile ale săptămâni în care să speli.

Folosește coșurile pentru a organiza lucruri

Ca să ai un loc pentru orice lucru din casa ta, folosește coșuri în care să le organizezi. De exemplu, dulapurile cu polițe sunt folosite mult mai eficient dacă așezi în interior mai multe coșuri.


Nu amâna

După ce ai primit un colet, despachetează lucrul primit și aruncă imediat ambalajul. Același lucru este valabil și în cazul în care ai vărsat sau împrăștiat ceva pe jos sau pe masă. Strânge imediat, în loc să amâni. Cu cât aștepți mai mult, cu atât se va curăța mai greu.

Strânge hainele imediat după ce te schimbi

Imediat ce ajungi acasă și te schimbi în hainele confortabile, lași îmbrăcămintea folosită pe un scaun sau chiar pe jos? Oamenii organizați își strâng imediat hainele după ce se dezbracă și le pun fie pe umeraș, în dulap sau în coșul pentru rufe, după caz. Acest obicei simplu îți va păstra casa în ordine și hainele într-o formă mai bună pentru mai mult timp.

Curăță pe măsură ce faci alte treburi

Poți să reduci drastic murdăria și dezordinea dacă vei curăța "din mers". Dacă speli tocătorul și castroanele până se fierb pastele sau pui vasele murdare în mașină cât stă friptura la cuptor, munca va fi substanțial redusă până termini de gătit.
De asemenea, pune la loc fiecare ustensilă de bucătărie și nu numai după ce ai folosit-o.

Nu te duce la culcare fără să cureți bucătăria

Chiar dacă te simți epuizată după cină și tot ce vrei să faci este să dormi, ar trebui să nu mergi la culcare până nu cureți bucătăria. Curăță oalele, vasele, șterge blatul și masa. Nu doar că resturile de mâncare se vor întări peste noapte și vor mirosi urât, dimineața vei fi nevoită să irosești timpul făcând curat în loc să te pregătești pentru o nouă zi.

Planifică

Este mai simplu să ai totul pregătit dimineața decât să răstorni casa cu susul în jos ca să găsești o curea sau orice altceva. Pregătește-ți ținutele de seara, pregătește din timp ghiozdanele copiilor sau pachețelele și hainele pe care le vor purta.
În acest fel totul va fi la îndemână și nu vei lăsa casa într-o dezordine totală când pleci.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod