Cei mai scumpi pantofi din lume: Costă 17 milioane de dolari!

O pereche de pantofi cu toc înalt, decorată cu aur, mătase şi sute de diamante, în valoare de 17 milioane de dolari, a fost expusă spre vânzare într-un hotel de lux din Dubai.

Pantofii au fost expuşi în hotelul Burj Al Arab din Dubai, iar potrivit producătorului, Jada Dubai, sunt cei mai scumpi din lume. Aceștia au fost concepuţi şi creaţi în Italia, cu 236 de diamante, între care două fără defecte, de tip D, de 15 carate fiecare.

Pantofii sunt confecţionaţi pentru măsura europeană 36 şi pot fi realizaţi la comandă, după ce cumpărătorul plăteşte suma integral. Fiecare pantof este decorat în vârf cu un diamant de 15 carate. Un prototip a acestei perechi va fi expus pentru a fi văzut de un grup de 50 de clienți VIP la hotelul Burj Al Arab in Dubai.

Procesul de fabricare a durat nouă luni și au etichete din foiță de aur pe dinăuntru.



"Dubai este un oraş al milionarilor şi miliardarilor. Există o piaţă potenţială în toată regiunea Golfului şi (în special) în Arabia Saudită pentru acest tip de produse", a declarat bijutierul Hemant Karamchandani, şef al Passion Jewellers, compania care a furnizat pietrele preţioase.

Noii pantofi surclasează prețul pantofilor de 12 milioane de euro creați de designerul britanic Debbie Wingham, vânduți unui client bogat din Orientul Mijlociu care i-a cumpărat pentru fiica sa, notează Daily Mail.

Modelul denumit "Passion Diamond" estea doua creație a designerului din Emirate, după ce anul acesta a lansat în colaborare cu firma de bijuterii Passion Jewellers o pereche de pantofi în valoare de 220.000 de euro care a marcat deschiderea "colecției regale".

Pantofii cu toc înalt lucrați manual aveau 54 de diamante și safire albe, iar tălpile au fost realizate din aur și platină. Potrivit The National, procesul de creație a durat mai bine de un an și a fost nevoie de munca unor specialiști în bijuterii de aur din trei țări.

Designerul Jada Dubai a mai realizat o pereche de pantofi inspirați de Prințesa Diana și una care o evocă pe Grace Kelly.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod