mic dejun cu avocado

6 idei de mic dejun cu avocado. Sunt rapide şi sănătoase!

Ai încercat până acum un toast cu avocado în variantă dulce, dar sănătoasă? Ca să nu te plictiseşti de aceleaşi ingrediente la micul dejun, inspiră-te din aceste combinaţii perfecte!

Avocado este un fruct versatil, de aceea nu este o surpriză să constaţi că el merge de minune atât în preparate sărate, cât şi în diverse prăjituri. Dacă până acum ai mâncat avocado doar pe un toast, în salate sau în guacamole, trebuie să încerci şi alte combinaţii inedite!

1. Toast cu avocado, banane şi miere de albine

Poate nu ai încercat până acum această combinaţie, însă este cu adevărat delicioasă şi este perfectă pentru zilele în care pofteşti ceva dulce şi bun la micul dejun. În plus, poţi să prepari super repede acest toast cu avocado.

Încearcă să foloseşti pâine integrală sau de secară, deoarece conţine fibre benefice pentru digestie.

Ca să prepari toastul ai nevoie de: 1 felie de pâine de secară prăjită, 1/2 avocado făcut piure, câteva rondele de banană, seminţe de floarea soarelui prăjite şi puţină miere de albine naturală.

2. Orez cu ou ochi şi avocado


Un bol cu orez integral în combinaţie cu un ou ochi şi câteva felii de avocado constituie un mic dejun hrănitor şi săţios. El conferă carbohidraţi complecşi, proteine din ou şi grăsimi bune din avocado.

În plus, este o combinaţie care te ajută să eviţi consumul de pâine dacă eşti la dietă. Dacă nu îţi place orezul integral, poţi să-l înlocuieşti cu quinoa, mei sau orz.

3. Pacheţele de primăvară cu legume şi avocado


Foile de orez te pot ajuta să obţii pacheţele delicioase cu verdeţuri, legume şi avocado. Le poţi pregăti din weekend ca să le păstrezi la frigider pentru dimineţile în care eşti pe fugă. Merg de minune în combinaţie cu un sos dulce-picant.

4. Clătite americane cu afine şi avocado


Data viitoare când faci clătite americane pufoase poţi să încerci să foloseşti un avocado în aluatul obişnuit. Pe lângă faptul că vei obţine o culoare foarte interesantă, avocado mai furnizează fibre şi grăsimi bune.

Citeşte şi: Cum să faci clătite sănătoase fără făină. 4 combinaţii geniale

5. Lipie cu fasole şi avocado


O lipie unsă cu fasole bătută sau doar sfărâmată în tigaie cu puţin ulei şi ceapă călită poate să fie absolut delicioasă în combinaţie cu roşii, avocado, verdeţuri, cârnaţi afumaţi şi puţină brânză feta.

6. Quiche fără aluat cu bacon şi avocado


Ca să prepari un mic dejun rapid şi pentru mai multe persoane poţi să faci quiche fără aluat. Amestecă 6 ouă cu 1/4 ceaşcă de lapte, sare, piper, 1/2 ceaşcă cu mozzarella răzuită, bacon crocant şi un avocado tăiat cubuleţe.

Se pune într-un vas rotunde de yenna şi se lasă la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Poţi să faci în avans această reţetă şi să o păstrezi la frigider.

Citeşte şi: Cele mai bune reţete de quiche pe care le poţi încerca acasă

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod