5 trucuri ca să faci curățenie în bucătărie în 5 minute

Ce poate fi mai neplăcut decât să-ți petreci o zi de sâmbătă făcând curățenie? Weekendul este mult prea prețios ca să-l irosești frecând de zor cuptorul, chiuveta sau podeaua din bucătărie.
Din fericire, există mici trucuri care îți permit să elimini rapid murdăria din bucătărie, folosind ingrediente pe care le ai deja în casă. Iată cinci trucuri simple pentru o bucătărie impecabilă, într-un timp record:

Folosește o lămâie pentru a curăța cuptorul cu microunde

Taie o lămâie în două, stoarce zeama într-un bol cu apă și adaugă ambele jumătăți în bol. Apoi pune bolul în cuptorul cu microunde și pornește-l pentru cinci minute. Aroma proaspătă de lămâie va elimina mirosul neplăcut de mâncare din cuptor, iar aburul cu acid citric condensat pe pereții cuptorului dizolvă grăsimea întărită, ceea ce îți permite să-l cureți foarte ușor cu o cârpă umedă.

Curăță vasele de sticlă cu orez

Sticlele, vazele sau carafele cu gât îngust par imposibil de curățat eficient în interior. Dar ai la dispoziție un truc extrem de simplu.
Pune în recipientul din sticlă puțină apă caldă, o picătură de detergent pentru vase, puțin oțet alb și o jumătate de ceașcă cu orez. Agită bine sticla, iar orezul și restul ingredientelor vor curăța perfect pereții interiori. Clătește și lasă la uscat, apoi bucură-te de vase sclipitoare!

Curăță inoxul cu ulei de cocos

Nu te-ai fi gândit niciodată că poți curăța ceva din bucătăria ta folosind ulei, nu-i așa? Dar toate aparatele electrocasnice și suprafețele din bucătăria ta realizate din inox, precum frigider, cuptor, plită, chiuvetă etc. pot fi lustruite cu ulei de cocos.
Aplică numai câteva picături de ulei de cocos pe o lavetă din microfibră și lustruiește toate suprafețele din inox. Urmele și murdăria vor dispărea complet.

Sterilizează tocătorul din lemn în cuptorul cu microunde

Această metodă nu poate fi folosită sub nicio formă pentru tocătoarele din silicon sau plastic! Dar cele din lemn pot fi spălate, apoi puse în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde, la o temperatură medie, pentru a distruge toate bacteriile. Este o metodă bună pentru a dezinfecta și bureții de bucătărie.

Împrospătează frigiderul cu cafea măcinată

În afara clasicului bicarbonat de sodiu, poți folosi cafeaua măcinată pentru ca frigiderul tău să aibă un miros plăcut. După ce l-ai șters și dezinfectat cu o soluție de curățat antibacteriană, pune în frigider un mic bol cu cafea proaspăt măcinată.
Zațul va absorbi mirosurile urâte și va elibera o aromă plăcută, pe care o vei simți de fiecare dată când deschizi ușa frigiderului. Înlocuiește cafeaua cu alta proaspătă o dată la câteva săptămâni.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod