10 trucuri de curăţenie care te vor ajuta să ai o casă impecabilă

Atunci când auzim de curăţenie profesională, ne imaginăm oameni care folosesc soluţii incredibile ce transformă casa ca prin magie.
Cu toate acestea, dacă întrebi profesioniştii despre aceste secrete, vei fi surprinsă să descoperi că folosesc metode destul de obişnuite.

Care sunt sfaturile profesioniştilor din domeniul serviciilor de curăţenie?


Pune hârtie de copt pe rafturile frigiderului

Să cureţi frigiderul este o aventură în care numai câţiva îndrăznesc să se implice în mod regulat. Scoaterea tuturor rafturilor şi curăţarea lor nu e ceva distractiv. Profesioniştii din domeniu te sfătuiesc să pui hârtie de copt pe rafturi. Aceasta va absorbi cu uşurinţă orice lichide care s-ar putea scurge şi va proteja rafturile de petele lipicioase.

Spală blenderul dintr-o singură mişcare

Spălarea cuţitelor ascuţite şi curbate ale blender-ului nu e un proces uşor, pentru că orice mişcare stângace sau neatentă ar putea să taie mâna.
Iată ce fac curăţătorii: varsă puţină apă în vasul blenderului, adaugă detergent de vase şi îl pornesc. Singurul lucru de făcut după aceea este clătirea vasului cu apă pentru a îndepărta resturile săpunului.

Uleiul de măsline redă strălucirea obiectelor lucioase

Adaugă o picătură de ulei de măsline pe cârpa de curăţat şi şterge cu mişcări circulare frigiderul, aragazul, cuptorul cu miscrounde şi orice altă suprafaţă lucioasă pentru a reda strălucirea lor originală.

Curăţă perfect ferestrele

O modalitate simplă de a curăţa perfect ferestrele este folosirea unei soluţii din amidon diluat şi oţet alb în raport de 1 linguriţă din fiecare ingredient la un litru de apă. Vei obţine suprafeţe fără dungi.

Îndepărtarea lacului de unghii de pe ţesături sau covoare

Dacă ai avut ghinionul să scapi o sticlă de lac de unghii pe covor sau pe canapea, trebuie să cumperi nişte vodcă.
Ea nu va lăsa lacul să se usuce şi vei avea timp să îl cureţi în mod corespunzător. De asemenea, poţi folosi apă oxigenată, un solvent de curăţare sau glicerină pentru a elimina petele de pe orice, cu excepţia ţesăturilor colorate.

Foloseşte oţet pentru robineţi

Ţi s-a luat să vezi pe chiuvetă acele mici pete albe de picături de apă uscate sau rămăşiţe transparente de mâncare? Foloseşte oţet diluat cu apă. Important este să nu îl inhalezi direct şi să foloseşti mănuşi atunci când o cureţi.

Singura direcţie corectă este de sus în jos

Aceasta este o greşeală obişnuită în rândul amatorilor: mai întâi curăţă o suprafaţă, apoi sar la următoarea. Profesioniştii ai o direcţie strictă pe care o urmează: de sus în jos.
Mai întâi candelabrul, tijele pentru perdele, draperiile, rafturile şi sertarele de sus, apoi toate suprafeţele, dispozitivele şi pragurile ferestrelor. Ultimul lucru este aspiratul şi ştersul podelelor.

Maioneză versus autocolante

Cine s-ar fi gândit că maioneză este soluţia perfectă pentru a elimina autocolantele care niciodată nu se dezlipesc într-o singură bucată. Pentru a scoate un autocolant, aplică pe acesta un strat gros de maioneză şi las-o să se abosoarbă. Apoi, scoare uşor autocolantul fără prea mult efort.

Lămâie versus rugină

Lămâile sunt foarte utile la curăţenie. Ele pot îndepărta orice urmă de rugină care apare în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să acoperi zona ruginită cu suc de lămâie sau acid citric diluat.
Cu cât există mai multă rugină, cu atât mai mult va trebui să aştepţi. În mod ideal, o noapte. Apoi, şterge cu o cârpă şi clăteşte cu apă.

Ketchupul este util pentru lustruire

Metalele cum ar fi argintul, cuprul sau alama sunt adesea folosite pentru crearea ustensilelor de bucătărie. Ele pot fi lustruite cu uşurinţă cu ajutorul ketchupului şi unei cârpe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod