Redescopera placerea jobului

"Pentru a reusi, n-ar fi rau sa te gandesti la avantajele ce vor decurge din indeplinirea sarcinilor pe care ti le-ai propus. Cu cat sarcinile asumate sunt mai complexe, cu atat avansarea in pozitie este mai aproape", spune Mihaela Scarlat, consulant la compania Advice Human Resource din Bucuresti.

Inconjoara-te de oameni placuti


Chiar daca atmosfera de la serviciu nu mai este "ca la inceput", cu siguranta mai sunt colegi care au aceleasi valori ca si tine. Mihaela Scarlat chiar recomanda sa te inconjori, pe cat posibil, de oameni cu care poti colabora si care duc lucrurile la bun sfarsit.


"Alaturi de ei poti gusta bucuria succesului. Chiar daca scopul intalnirilor este lucrul, in grup, o gluma a unui coleg poate detensiona atmosfera, iar munca poate parea mai interesanta
", explica specialista.

Vorbeste despre jobul tau!


O alta solutie pentru reinvierea pasiunii pentru job este, la fel ca intr-o relatie de cuplu, comunicarea. "Iti amintesti cum la inceputurile practicarii jobului povesteai cu mare drag prietenilor cu ce te ocupi la serviciu? Fa-o si acum!

Povesteste-le prietenilor, partenerului de viata, familiei, partile bune ale meseriei tale.
Vei descoperi ca vorbesti cu placere despre munca ta, despre provocarile pe care le ai si despre modul in care le faci fata"
, mai recomanda Mihaela Scarlat, consulant la compania Advice Human Resource.

Fara pesimism!


Foarte importanta este si atitudinea pe care o adopti in privinta situatiei in care te afli. Sceptimismul sau, mai rau, pesimismul, nu trebuie sa te caracterizeze. "Optimism" si "incredere" sunt cuvintele care te ajuta sa iesi din impasul generat de rutina. "Aminteste-ti ca au mai fost situatii dificile pe care le-ai trecut cu succes", recomanda Mihaela Scarlat.
 

Comentarii (1)


  • Silence pe 26 Sep 2010, 20:44
    Placerea jobului?

    Ce gluma buna. Vremurile cu "placerea jobului" au trecut de mult , cand societatea e plina de minciuna , ura , coruptie...articol = cu zero din pacate, nu mai impresionati pe nimeni

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod