Cum poti salva un interviu... dezastru

Cere feedback


Intrebarile pot fi folosite nu doar pentru a castiga timp, dar si pentru a obtine informatii. Daca simti ca nu raspunzi la intrebarea adresata sau poate nu ai inteles intrebarea:

- Te poti opri chiar si in mijlocul unui raspuns pentru a formula o intrebare de clarificare (spre exemplu: "Cred ca nu am inteles bine intrebarea, puteti repeta, va rog?");

- Fii directa: discuta cu intervievatorul deschis pe baza cerintelor postului, pentru a stabili impreuna potrivirea ta cu jobul.

Incearca un compliment


Starea de bine poate fi contagioasa. Daca in continuare ai impresia ca este unul dintre cele mai proaste interviuri pe care le-ai avut, incearca sa aduci un zambet pe chipul interlocutorului.
Acest lucru ar putea imbunatati intreg interviul, insa alegerea complimentului potrivit poate fi dificila:

  • Poate fi un compliment care arata faptul ca te-ai informat inainte de interviu cu privire la companie - spre exemplu: un comentariu referitor la un articol citit recent despre o schimbare in companie, a strategiei sau un rezultat/premiu obtinut.
  • Fii sincera si nu exagera: complimentele nu trebuie sa fie prea numeroase sau personale - incercarea ta poate fi perceputa ca fiind falsa si nu va aduce un plus imaginii tale.

Pastreaza legatura


Acest interviu poate fi doar un prim contact cu respectiva companie sau respectivul intervievator. A nu fi selectata pentru o anumita pozitie nu exclude posibilitatea de a discuta in viitor pentru alte joburi.
Asadar, asigura-te ca ai creat o imagine cat mai buna posibil.

  • Pastreaza-ti calmul si optimismul de la inceputul intalnirii si pana la finalul acesteia;
  • In momentul in care ajungi acasa, poti trimite un e-mail de multumire pentru discutia avuta si timpul acordat. Acest e-mail nu trebuie sa fie foarte lung si poate implini imaginea creata in timpul intalnirii.

Nu toate interviurile de angajare la care vei merge vor fi perfecte. Invata sa controlezi si sa reabilitezi un interviu ce se prevede a fi un dezastru si vei fi cu un pas inaintea altor candidati.
Iar daca la urmatorul interviu simti ca mai rau nu se poate, inseamna ca lucrurile pot merge doar mai bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod