Ce ar trebui sa stii despre eticheta in mediul profesional

Dupa cum spuneam, acestea sunt niste aspecte care ar putea parea lipsite de importanta, dar care contribuie, ca niste piese de mozaic, la crearea intregului ansamblu. Care, in situatia de fata, este chiar imaginea ta. Greu de construit, dar la o adica, usor de demolat. Astfel, site-ul ezinearticles.com subliniaza faptul ca felul in care te comporti cu cei din jur "spune" foarte multe despre tine. "Comportamentul pe care il afisezi te defineste si te arata asa cum esti tu, de fapt. Egoismul si lipsa de disciplina te vor impiedica sa avansezi profesional.", noteaza sursa mentionata.

In alta ordine de idei, este bine sa ai in vedere si cateva lucruri care se refera la relatia pe care o stabilesti cu superiorul tau direct.
De exemplu, sa presupunem ca, din motive obiective, intr-o zi stii ca nu vei putea participa la o sedinta. Ei bine, in asemenea situatie, Andreea Dumitrache iti recomanda sa il suni chiar pe manager si sa ii comunici motivul.

"Daca acesta nu poate vorbi la telefon, trimite-i un mesaj. Poate eziti sa faci acest lucru, dar este preferabil fata de situatia in care secretara ii comunica, pe un ton indiferent: 'Ah, sa stiti ca angajata X nu vine astazi'. E bine ca seful tau sa afle asemenea lucruri direct de la tine."
, subliniaza Andreea Dumitrache.


Pe de alta parte, nu rata nicio oportunitate de a afla cat mai multe despre oamenii alaturi de care lucrezi, precum si despre colaboratori. Aceasta nu inseamna sa intri brutal in detalii legate de viata personala, dar sunt anumite lucruri, altminteri usor de aflat si de retinut - cum ar fi, de exemplu, aniversari sau eventuale promovari - si care iti pot fi de folos, nici nu stii cand. Un mesaj de felicitare cu una dintre aceste ocazii reprezinta o buna carte de vizita despre tine.

Pentru ca ne aflam in acea perioada a anului cand primim invitatii la multe petreceri si cocktail-uri, Andreea Dumitrache iti ofera cateva sfaturi si in acest sens.
"De cele mai multe ori, aceste evenimente constituie ocazii de a-ti face noi cunostinte si de a consolida relatiile de serviciu. Nu sta la distanta de cei din managementul de top, chiar daca se poate sa te intimideze; bineinteles, nu cadea nici in extrema cealalta - aceea de a te stradui sa gasesti un subiect de conversatie. De cele mai multe ori, acestea vin de la sine - de obicei, este vorba despre proiecte, sedinte, negocieri si asa mai departe. Prinde momentul prielnic, saluta si integreaza-te in discutie. Este bine sa evidentiezi munca in echipa si sa faci referiri la activitatile si sarcinile comune.", explica Andreea Dumitrache.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod