Care sunt cele mai eficiente metode pentru stimularea creativitatii?

Din ce in ce mai multe companii pun accent pe aceasta latura si, cu siguranta nu intamplator, tot mai multi candidati pentru diferite posturi accentueaza in aplicatiile trimise faptul ca au...
Din ce in ce mai multe companii pun accent pe aceasta latura si, cu siguranta nu intamplator, tot mai multi candidati pentru diferite posturi accentueaza in aplicatiile trimise faptul ca au potential creativ.

Nu este de mirare ca se intampla astfel; ingeniozitatea ne poate salva din situatii care, altminteri, par fara iesire.

Prin urmare, trebuie sa tinem cont de acest aspect si sa ne straduim in permanenta sa ne imbunatatim performantele in domeniu. Problema este ca, fie din comoditate, fie din lipsa increderii in propria persoana, unii oameni se multumesc sa ridice din umeri si sa spuna: "Eu nu am imaginatie".


Asa-ceva este imposibil. Intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare dintre noi are fantezie. Depinde insa de noi insine cum stim sa ne dezvoltam aceasta aptitudine.

Aceasta intrucat, asemeni memoriei, creativitatea se intretine si se imbunatateste prin exercitii, lectura sustinuta, acumularea de experienta cat mai vasta si diversificata in domeniu, schimb de idei si impresii.

Usor de zis, dar nu intotdeauna la fel de usor de facut. Insa aceasta pana cand acest gen de "fitness cerebral" se transforma intr-un mod de viata.
In primul rand, citeste - nu doar literatura specifica domeniului tau de activitate, ci si beletristica. Stiu, este tot mai greu sa ne gasim timp pentru asa-ceva. Totusi, seara, inainte de a adormi, cateva pagini...

"Urmareste cat mai multe emisiuni de profil.", iti recomanda Andreea Dumitrache, PR specialist Petrom.

"Inscrie-te in diferite organizatii de profil, participa la discutii specifice pe forumuri in domeniu, mergi la training-uri si conferinte. La acestea din urma, ai posibilitatea sa intalnesti numerosi oameni care lucreaza in bransa, dar in organizatii diferite, si puteti face schimb de idei."
, mai spune Andreea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Specialista PR pe 11 Feb 2009, 14:44
    bla bla

    si asa, specialista pr si-a stimulat creativitatea, negandindu-se la nimc. Ce usor e sa scrii din alte surse! Stiti ce e un PR fara etica? Un PR romanesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod