Ai neplaceri din cauza colegilor de munca?

Problema, noteaza sursa citata, este ca, in general, e greu de facut diferenta intre adevar si fictiune.

Daca este ceva ce tine de sfera profesionala, asculta cu atentie, nu lua neaparat de bun tot ceea ce auzi, insa "arhiveaza" informatia undeva, pentru ca nu se stie cand iti poate fi de folos.


In alta ordine de idei, desigur, nu este recomandabil sa dai ascultare unor afirmatii referitoare la viata personala a cuiva din organizatie.

Despre oricare dintre situatiile anterior mentionate ar fi vorba, Andreea Dumitrache, PR specialist PR, este de parere ca trebuie sa actionezi cu tact si diplomatie.
"Mare atentie la cei nou-veniti in firma. Dornici sa se integreze, acestia ar putea acorda atentie barfitorilor si acest lucru ar putea avea consecinte nebanuite. Tocmai de aceea, incearca sa nu intri in vreun conflict cu 'barfitorul', pentru ca acesta sa nu incerce sa te puna intr-o lumina negativa.

De obicei, zvonurile nu sunt crezute, dar nu se stie niciodata ce se poate intampla. Mai ales in perioada aceasta, cand suntem cu totii mult mai sensibili."
, mentioneaza Andreea Dumitrache.


Este important ca, prin atitudinea ta, sa dai foarte clar de inteles ca nu esti o persoana care sa-si piarda vremea cu astfel de discutii si, cu atat mai putin, una care sa colporteze zvonurile prin companie.

Indiferent ce ai auzi despre cineva, incearca sa nu iti schimbi comportamentul fata de persoana respectiva. De fapt, preferabil ar fi sa faci cat mai mult abstractie de ceea ce auzi...

Sa luam in discutie o alta eventualitate, de departe mult mai neplacuta: un coleg profita de pe urma ta si prezinta, intr-o sedinta, o idee care, de fapt, iti apartine si despre care ai discutat cu el in prealabil.


Sigur ca asa ceva ar scoate din fire pe oricine, dar incearca sa nu te pierzi cu firea. Cere-i cateva date si informatii specifice, pe care nu are cum sa le stie daca ideea nu ii apartine. Ai toate sansele sa intorci lucrurile in favoarea ta.

Si, pe viitor, Andreea Dumitrache iti recomanda sa te asiguri ca nu divulgi totul si ca orice spui este auzit de cel putin inca o persoana. Aceasta pentru ca multe dintre ideile bune apar, de regula, pe neasteptate si avem tendinta sa ne exprimam spontan in acest sens.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vasilica pe 17 Feb 2009, 14:38
    prietenie

    Si eu sunt prospat sosita la locul de munca (1 luna) si am o colega, care tot timpul imi atrage atentia cu cate ceva, ceea ce ma doare e ca o spune cu multa rautate si superioritate iar seful ne-a atras atentia ca problemele personale dintre angajati nu-l intereseaza. Simt ca imi distruge pacea si linistea si pur si simplu nu stiu cum sa reactionez, pana acum am tacut dar deja nu mai pot . Este o situatie complicata pt mine deoarece nu vreau nici sa-mi pierd locul de munca, nu vreau sa ma cert de fata cu toti cu ea dar nici nu mai pot indura

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod