5 indicii ca seful tau nu te simpatizeaza

Nu poti spune prea multe lucruri frumoase despre locul tau de munca. Ba dimpotriva, parca cele negative atarna mai mult in balanta. Uneori ai sentimentul ca cineva acolo sus te uraste...

Nu poti spune prea multe lucruri frumoase despre locul tau de munca. Ba dimpotriva, parca cele negative atarna mai mult in balanta. Uneori ai sentimentul ca cineva acolo sus te uraste. Te simti nedreptatita, ai vrea sa ai si tu un cuvant de spus si sa nu mai fi privita crucis atunci cand iti expui vreo idee.

Ti se pare? Sau chiar asa e? Iata cateva indicii care te vor ajuta sa evaluezi correct situatia:

Nu figurezi pe lista de prime

Craciun? Paste? Prima de vacanta? Nu ai beneficiat pana acum de nimic din toate acestea, desi la interviul de angajare ti s-a spus ca politica companiei ar include si aceste facilitati. Asta nu ar fi o problema, daca nu ai fi auzit, din surse neoficiale, ca unii colegi au vazut chiar si o prima de performanta.

Si tu ai avut succese, dar toti se poarta de parca ele ar fi trecut neobservate. Tu incasezi luna de luna doar salariul, indiferent de cat de bine iti faci treaba.

Cand i-ai vorbit sefului tau despre asta, s-a uitat la tine de parca nu ti-ar fi inteles limbajul. Nu si-a cerut scuze, nu s-a justificat si nici nu ti-a facut vreo promisiune. Te-a tratat cu raceala si mai ca nu te-a invitat politicos sa-i parasesti biroul.

Nu esti ascultata

Cand vi se cere opinia, se sare peste tine si nu prea esti invitata sa iti spui punctul de vedere. Asta nu se intampla doar in sedinte, ci aproape in orice moment, intre discutiile dintre colegi. Desi initial lucrurile nu stateau asa, ai impresia ca toti canta sub bagheta marelui maestro: seful.

Tu vrei sa te faci ascultata, insisti sa iti spui punctul de vedere si chiar reusesti sa te faci auzita. Bucuria nu tine insa mult pentru ca, din pacate, nu se tine cont si de opinia ta.

Nu esti laudata

Cand ai reusit sa iti termini treaba inaintea celorlalti si ai predat prima proiectul, seful ti-a zis un "multumesc" rece si ti-a aratat biroul pentru a-ti lasa acolo dosarul. Apoi s-a uitat in fuga peste el si ti-a spus ca il va evalua la timpul sau.

Initial, ai crezut ca asa e firea lui, dar timpul ti-a demonstrat contrariul. Ai observat ca poate fi si altfel, si cu ceilalti nu se poarta atat de rece. Ii felicita, le zambeste si chiar ii lauda in fata colectivului cand ei sunt sau nu de fata.

Te simti izolata

Seful tau are obiceiul sa va intrebe uneori ce mai faceti. Asta nu inseamna ca beneficiezi si tu de acest privilegiu. Colegii au observat si unii chiar au inceput incet, dar sigur, sa ii urmeze exemplul. Pentru ca esti o fire sociabila si sensibila, atitudinea lor te afecteaza.

Te simti respinsa, izolata si ceva iti spune ca locul tau este in alta parte. S-ar putea sa ai dreptate, atat timp cat lucrurile nu se schimba in bine.

Esti sanctionata

De cate ori esti prinsa pe picior gresit esti penalizata. Fie ti se fac observatii, fie esti sanctionata financiar. Nu te-ar deranja daca discutia despre ce ai gresit ar fi intre patru ochi, dar de cele mai multe ori seful isi gaseste sa iti reprosesze ceva chiar atunci cand are asistenta.

Crezi ca nu e drept, pentru ca si ceilalti colegi ai tai mai fac greseli si toata lumea se poarta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. De ce cu tine sunt altfel? Raspunsul este simplu, si din pacate trebuie sa accepti realitatea: seful tau nu te simpatizeaza si le influenteaza si celorlalti atitudinea.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rica19 pe 25 Sep 2008, 11:31
    comportamente

    Din pacate asemenea comportament caracterizeaza pe f.multi sefisau sefe.Sefii/sefele respective au ajuns in frunte prin linguseli si nepotisme.Adevarat este prea tarziu sa se schimbe cand ajung la pensie.o zi buna

    0
    0

  • perdantul vertical pe 27 Aug 2008, 10:36
    pareri

    In acceptiunea mea, sefii care proedeaza asa, nu merita sa indeplineasca acest statut. Acestia au ajuns sefi in una din urmatoarele situatii> - cu pile - la momentul cand au fost numiti nu exista alta posibilitate -dupa pregatire, trebuiau sa fie numiti in acea functie insa nu aveau palarie pentru asa ceva Asemenea fiinte, nu se vor trezi din rautate decat atunci cand sunt pensionati... pacat...e prea tarziu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod