Cele mai cautate job-uri

Perioada in care pentru a-ti gasi un nou job era nevoie sa cumperi un ziar de anunturi, sa suni, sa ceri detalii si abia apoi sa te programezi la interviu a trecut. Acum totul iti este atat de la indemana incat distanta se masoara in click-uri.
Perioada in care pentru a-ti gasi un nou job era nevoie sa cumperi un ziar de anunturi, sa suni, sa ceri detalii si abia apoi sa te programezi la interviu a trecut. Acum totul iti este atat de la indemana incat distanta se masoara in click-uri. Vorbim aici despre recrutarea on-line si despre site-urile pe care, fie ca esti la inceputul carierei si iti cauti un loc de munca, fie ca esti la un nivel mai avansat si simti nevoia unei schimbari, iti sunt atat de utile.
Eva.ro a aflat pentru tine care sunt joburile la mare cautare si care este oferta venita din partea angajatorilor.

Asteptarile candidatilor

Un studiu efectuat de Neogen asupra evolutiei pietei muncii din Romania a aratat ca cele mai cautate cuvinte de catre utilizatorii site-ului www.bestjobs.ro sunt: secretara, sofer, director, part time, inginer, economist, contabil, manager, director general, operator, part-time, casier, operator calculator, gestionar, agent vanzari.
Studiul arata o crestere a numarului de joburi oferite persoanelor cu potential, dar fara experienta: categoria elevi/studenti a avut o crestere de 262%. Acest lucru combinat cu absolvirea a doua generatii de studenti in acelasi an a ajutat companiile sa foloseasca presiunea concurentiala creata pentru a-si ocupa necesarul de joburi.

Constantin Ferseta, Marketing Manager Neogen, declara ca cele mai cautate joburi sunt din domenii banoase si care nu necesita calificare ridicata, ci mai degraba experienta. "Pe partea de entry level cele mai cautate sunt sofer si secretara, pe partea de management si management wannabes - manager: marketing manager, project manager, key account manager.
De asemenea, sunt la mare cautare ofertele part-time."

In topul domeniilor de interes pentru cei in cautarea unui loc de munca, Mariana Frincu, Project Manager Myjob, ne-a comunicat - conform datelor pe care le detine - ca "primul loc e ocupat de vanzari, apoi serviciu clienti, banci, marketing, contabilitate, management, secretariat, ingineri, distributie si IT".

Un alt argument care sustine domeniul vanzarilor pe primul loc in top este adus de Laura Chilom, HR Consultant eJobs: "Un interes ridicat in ocuparea acestor pozitii se poate observa si in randul angajatilor, ceea ce indica un echilibru intre oferta si cererea de pe piata de munca: in baza de date a eJobs cel mai semnificativ numar de CV-uri actualizate in ultimul an este in urmatoarele domenii: reprezentanti vanzari - 45.261 de CV-uri, urmat de ingineri - 24.829 de CV-uri si contabili - 16.701 de CV-uri".

Oferta angajatorilor


"Piata de recrutare romaneasca a cunoscut o dinamica impresionanta in ultimii ani: au aparut foarte multe companii noi, atat locale cat si multinationale, dornice sa investeasca in Romania, ceea ce a determinat o diversificare a ofertei de joburi" sustine Laura Chilom.

Conform datelor furnizate de Neogen, ofertele de joburi pentru entry level sunt predominante - intre 40 si 50%, pe middle level intre 30 si 40%, iar la nivel superior aproximativ 10%.
Constantin Ferseta spune ca "in acest moment exista un deficit de candidati pe toate sectoarele si in toate domeniile de activitate, cu mici variatiuni."

Anunturile cele mai frecvent afisate pe site-ul www.myjob.ro sunt: agent de vanzari, consilier vanzari, reprezentant vanzari, analist vanzari, operator PC, operator telefon, sofer/distribuitor, project manager, brand manager, specialist marketing, consilieri credite, analist credite, specialisti IT, ingineri/tehnicieni in constructii, etc.

Dupa cum observam, vanzarile tin si la acest capitol primul loc in top, angajatorii solicitand un nivel al experientei intre 6 luni si 2 ani.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ing_carmen77 pe 27 Nov 2010, 22:48
  Vino acum in cea mai buna echipa oriflame!!!

  Vrei mai mult de la viata? Vrei sa-ti facipropria afacere fara nici o imvestitie?Firma ORIFLAME iti propune sa faci afacerea ta proprie de distributie. Oferim si rugam seriozitate. Relatii: ing_carmen77@yahoo.com sau telefon 0731782333. Oras Alba

  1
  1

 • elena pe 8 Iul 2010, 16:17
  raspuns pt scarlet lucia

  Poate ca e putin cam tarziu pt raspunsul meu, inca ceea ce vreau sa transmit poate fi de ajutor si pe viitor sau chiar altor persoane. In primul rand vreau sa spun ca experienta ta nu este zero, cel putin in vanzari. Daca ai cunostinte despre textile, atunci ataca acest domeniu, firme care cauta astfel de reprezentanti. Si nu numai. Cunostintele pe care le ai sunt valoroase si iti aduc avantaj in fata concurentilor la un post. Ideea este ca in vanzari trebuie sa TE VINZI pe tine in primul rand. Si asta conteaza mai mult decat experienta.

  1
  1

 • viorel udroiu pe 26 Feb 2009, 17:14
  sofer categoriile b c e d

  vreau sa fie ceva serios

  0
  2

 • Dorina Galis pe 26 Feb 2009, 09:38
  solicitare job

  As dori informatii pentru angajare sofer profesionist in transport international.Firmele care fac angajari sa fie din jud.Bihor.Multumesc.

  1
  1

 • raluca pe 25 Feb 2009, 23:32
  buna ziua!!!!!!

  cine este interesat sa afle cum se poate ajunge la un castig enorm de bani in domeniul parfumurilor cu o activitate independenta in care lumea foloseste,vinde,comunica si mai mult ajunge la un castig de bani in timp scurt.PENTRU DETALII visitati site-ul:www.fmworld.com sau ma contactati la:ralucaralu21@yahoo.com

  2
  0

 • cipolina pe 7 Oct 2008, 10:04
  solicitare job

  As dorii urgent sa ma angajez in domeniul bancar ,mentionez ca am mai lucrat 5 ani in acest domeniu si sunt ultimul an la fac finante banci

  0
  2

 • Raluca pe 27 Sep 2008, 22:15
  raspuns pt Scarlet Lucia

  Lucia, este foarte important sa retii ca atunci cand iti schimbi domeniul de activitate (in cazul tau, de la industria textila la vanzari sau IT) si experienta ta in domeniul nou este zero, asteptarile tale salariale nu pot depasi minimul oferit in domeniu. motivul este foarte simplu: tu nu oferi nimic (experienta - zero, cunostinte - zero), asa ca nici angajatorul nu-ti poate oferi mare lucru. nu vei reusi sa-ti gasesti niciodata un job intr-un domeniu in care nu ai experienta deloc si sa fie bun platit. firma respectiva nu ar avea nici un motiv sa iti dea tie banii aia, cand pe acelasi salariu ca cel cerut de tine poate angaja o persoana cu experienta si cunostinte solide in domeniu. multa bafta!

  0
  2

 • ciortesculaura pe 18 Sep 2008, 12:02
  un job fara experienta

  un mlm foarte bine platit functioneaza de la sine. eu m-am inscris acum 5 luni si deja sunt platita . id ciortesculaura nu ai comenzi lunare

  0
  2

 • Scarlet Lucia pe 16 Sep 2008, 08:58
  un job fara experienta

  Buna ziua, Ca cei mai multi dintre candidatii best job,eu caut un job de 3 saptamani. Dupa nenumarate interviuri,am rpimit 3 oferte care nu depasesc 8 milioane,si aceste joburi sunt in call center unde toti angajatorii cer experienta minim un an. As vrea sa stiu, cum ar trebui sa procedez pentru cautarea unui job in alt domeniu fata de al meu(industria textila)in care experienta mea este de 6 ani ca tehnolog.Mi-ar face placere sa lucrez in vanzari sau it unde experienta mea este 0 si am doar cateva cunostinte despre aceste domenii.

  0
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod