Pune capat conflictelor dintre colegi

Iti place munca ta, dar in birou e mereu o atmosfera mohorata. Vii la serviciu cu placere, dar te izbesti de aceeasi raceala din partea colegilor.
Iti place munca ta, dar in birou e mereu o atmosfera mohorata. Vii la serviciu cu placere, dar te izbesti de aceeasi raceala din partea colegilor.

Glume rautacioase, replici taioase, intrigi si tot felul de lucruri tensionante. Stii ca unii nu te simpatizeaza pentru ca incerci sa iti faci treaba cat mai bine, ba chiar ai fost singura care a luat prima de performata luna trecuta.

Esti barfita pentru ca esti corecta, iti faci treaba la timp si, atunci cand se cauta voluntari, te oferi. Multi dintre colegii tai cred ca o faci pentru laude, dar, de fapt, tu o faci pentru iti place ceea ce faci si iti sta in fire sa te implici cat mai mult in munca ta.


Nu vrei sa parasesti acest job, pentru ca iti place, dar ai da orice sa scapi de acest colectiv de intriganti. Si cum nu poti scapa de ei, ai vrea macar sa ii schimbi, pentru a-ti face orele la birou mai usor de suportat.  

Conflictele cu colegii de munca sunt un factor important de stres si diminueaza eficienta tuturor celor implicati. Iata un  mic ghid care iti propune cateva idei, pe care ai putea sa le pui in practica, etapa cu etapa, pentru a inlatura tensiunea la locul de munca si a-ti transforma biroul intr-un spatiu mai agreabil.


Etapa 1: Identifica si recunoaste conflictul


Pana la urma de unde apar problemele? De oriunde, ai spune tu. Dar hai sa vedem pe un caz concret! Sa spunem ca una dintre colege vrea sa plece in concediu in aceeasi perioada cu tine, motivand ca a facut deja rezervare pentru strainatate.

Tu vrei concediu, in aceeasi perioada, pentru ca iti doresti sa coincida cu cel al iubitului tau. Seful va replica ca nu se poate sa plecati amandoua si va lasa sa hotarati amandoua. Grea incercare!

Alt caz ceva mai serios: afli ca unul dintre colegi si-a atribuit meritele muncii tale.
O data ce ai identificat problema, stabileste daca merita sa te agiti si sa intri in conflict cu aceasta persoana. Gandeste-te si pe ce te bazezi pentru a iesi victorioasa!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ano pe 23 Sep 2010, 14:21
    .

    tot articolul e de kkt . n`ai cu cine vorbi in ziua de azi si eu sunt implicata intr`o situatie perfect asemanatoare si nu prea am incotro s`o i`au decat sa parasesti locul de munca .

    1
    0

  • pisocmariana pe 25 Aug 2008, 14:19
    probleme cu colegii

    etapa a 5-a nu cred ca e o idee prea buna atunci cand este vorba despre niste persoane cu un caracter dur.la defectele pe care ti le gasesc colegii s-ar mai adauga si cel de turnator

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod