Dennis Hopper - o legenda la Hollywood

Dennis Hopper este o prezenta nelipsita la Hollywood de aproape 50 de ani, timp in care a avut 5 casnicii, a jucat in peste 150 de filme si a regizat sapte...
Celebrul artist va regiza un film in Romania

Dennis Hopper este o prezenta nelipsita la Hollywood de aproape 50 deani, timp in care a avut 5 casnicii, a jucat in peste 150 de filme sia regizat sapte. Cel de-al optulea film va fi realizat in Romania incolaborare cu casa de productie Media Pro si regizorul american MarkNava. Actorul a vorbit in exclusivitate pentru cititoarele Eva.ro desprenoul lui proiect.

Esti in Romania pentru a doua oara dupa o scurta perioada de timp. Cete-a facut sa te intorci?


In primul rand m-as intoarce oricand in Romania pentru ca aici am fosttratat foarte bine. Imi plac oamenii, imi place orasul si voi regiza aiciun film; iar o parte din actiune se petrece aici, in timpul regimuluicomunist.
Pentru a face munca de cercetare, Dennis s-a intors pentru a doua oarain Romania, a vizitat cartierele bucurestene si a vizionat filmari dela Revolutie.

Ce parere ti-a lasat filmul despre Revolutie?


Am vazut segvente si in America cand s-a intamplat evenimentul, iarrevederea lui mi-a provocat o imensa tristete. Parerea mea de outsidereste ca a fost o mare confuzie.
Am fost profund impresionat cand amvizionat executia sotilor Ceausescu.

Cum crezi ca s-a schimbat industria filmului de-a lungul timpului?


Cred ca e la fel, intotdeauna au existat filme bune si filme maiputin... bune. Dar mai ales in ultimul timp, la Hollywood se mergeabsolut pe principiul profitului. Daca un film nu are sanse sa produca50 de milioane de dolari in prima saptamana de la premiera, nu sedistriubuie. Toata lumea incearca sa faca filme "de actiune" pentrua acapara piata. S-au pierdut productiile cu povesti personalizate infavoarea cliseelor, si asta este trist. Cand aveam 18 ani mergeam laasa numitele "cinematografe de arta" unde vedeam filme europene. Imiplacea la nebunie sa vad aceste capodopere europene. Insa acest gen decinematografie nu prea mai exista in America. Poate a mai ramas unul laNew York, si doua in Los Angeles, pentru ca nu mai exista o piata. Inprezent, chiar si cei mai talentati regizori europeni isi doresc sa facaun film "american". Desigur, ei sunt artisti, dar din moment ce nu auacces la piata internationala se gandesc ca totul poate fi in van.

Deci esti pasionat de filmele europene?


Da, productiile europene mi-au placut intotdeauna.
La varsta de 18 aniaveam deja un contract cu Warner Bros dar ma uitam la filme italienesti,rusesti, frantuzesti... Insa stralucirea hollywoodiana capteaza toataatentia...

De ce crezi ca Hollywoodul exercita o "magie" asupra atistilor depretutindeni?


Ei, acolo sunt starurile supramediatizate si filmele cele mai popularedin lume. Este de asemenea un mediu propice pentru a gasi finante sisprijin pentru a-ti realiza visele. Sunt multi regizori talentati carefac minuni cu un creion si o bucata de hartie, dar toti au nevoie deajutor pentru a-si indeplini visele.

Cu ce colegi de breasla esti prieten si ce actori crezi ca suntsupramediatizati
?


Majoritatea prietenilor mei sunt din pacate decedati. James Dean, FrankSinatra, Marlon Brando; mi-au fost prieteni foarte apropiati. O admirfoarte mult ca actrita pe Maryl Streep, pe Sean Penn si Jack Nicolson. Dinnoul val de artisti cred ca sunt foarte talentati Kate Hudson, Leonardodi Caprio, Brad Pitt si Nicole Kidman.
Cred ca J. Lo este supramediatizata ca actrita pentru ca nu m-aimpresionat niciodata cu talentul ei. Succesul ei se bazeaza exclusiv pesex-appeal.
Pana si Puff Daddy a devenit P. Diddy dupa ce s-a despartitde ea!!!

Care este filmul care te-a solicitat cel mai mult de-a lungul carierei?

Sunt foarte mandru de "Easy rider", pentru care am fost co-scenarist,actor si regizor. Si desigur, primele filme in care am jucat imi suntfoarte aproape de inima mea. "Rebel without a cause" si "Giant" in caream jucat alaturi de James Dean sunt amintiri si realizari de neuitatpentru mine.

Daca ai fi pus in situatia sa alegi intre a fi regizor s-au actor carear fi optiunea ta?

As alege cu siguranta regia, pentru astfel as putea juca in propriilefilme!

Sunt sigura ca de-a lungul timpului ai fost in situatia de a lucra cuo persoana care nu ti-a fost simpatica. Cum reactionezi?

In general incerc sa evit oamenii cu care nu ma inteleg. Insa cateodataasemenea situatii sunt inevitabile; Atunci "strang din dinti" pana cetermin filmul de turnat. O asemenea persoana este Peter Fonda cu caream lucrat la "Easy rider", dar pana la urma cui ii pasa? Cand este vorbade afaceri...

Ai cunoscut vreun regizor roman?

Da, acum cativa ani la Venetia am avut onoarea de a-i inmana trofeul"Leul de aur" lui Dan Pita pentru filmul "Hotel de lux" care mi-a placutfoarte mult.

Care este cea mai neplacuta intamplare din viata ta?


Am castigat la Festivalul de Film de la Venetia trofeul mentionat maisus pentru filmul "The last mouvie", dar Hollywoodul nu a acceptat sa-ldistribuie pentru ca doreau sa-l reeditez, iar eu nu am fost dispus safac acest compromis.

Ai fost casatorit timp de 8 zile cu cantareata Michelle Phillips.
Dece a fost acest mariaj atat de scurt?


La cateva zile dupa ce am facut o nunta frumoasa, a primit un nou contractde inregistrari si a plecat ca lucreze... Si nu s-a mai intors. Dar nuprea ma gandesc la deceptiile sentimentale. Sunt fericit cu sotia meaVictoria Duffy, si de curand am avut primul copil impreuna si sunt tatapentru a patra oara!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod