Noutati Sony, Microsoft si Panasonic, la Consumer Electronic Show

La editia din acest an a Targului international Consumer Electronics Show (CES), care a avut loc in Las Vegas, intre 8 si 11 decembrie, Sony a prezentat publicului noua gama de notebook-uri ultraportabile...

Sony prezinta Vaio P series, cel mai usor notebook din lume


La editia din acest an a Targului international Consumer Electronics Show (CES), care a avut loc in Las Vegas, intre 8 si 11 decembrie, Sony a prezentat publicului noua gama de notebook-uri ultraportabile, care poarta numele VAIO P (P Series).

Cu o greutate de numai 635 de grame si display-ul cu diagonala de 8 inci, putem spune ca notebook-ul Vaio P este, intr-adevar, ultraportabil.

In ciuda dimensiunilor foarte mici, notebook-ul de buzunar ruleaza Windows Vista, are o rezolutie a ecranului de 1.600 x 768 pixeli, conectivitate WiFi, 3G, Bluetooth si o durata de viata a bateriei de opt ore (durata de viata a bateriei standard este de patru ore, insa la alegerea unui acumulator optional, achizitionat separat, durata de viata se dubleaza).

Micutul P are si un modul GPS integrat, astfel incat, cel putin pentru utilizatorii din tari in care aceste sisteme de navigatie sunt incluse pe mai toate telefoanele mobile, gasirea celui mai apropiat restaurant va fi la un click distanta.

Astfel, prin tastarea cuvantului "restaurant", modulul GPS poate indica cel mai apropiat stabiliment, si asta in timp real.

Tastatura ocupa intreaga parte inferioara a notebook-ului, in timp ce touchpad-ul este inlocuit cu un buton asezat intre taste. Tastatura acestui notebook a fost gandita in asa fel incat sa poata fi folosita cu succes si de persoanele care au mainile mari, dar si de doamnele care au unghiile lungi.

Dimensiunile notebook-ului Sony Vaio P sunt de 28 x 2,4 x 20 centimetri.
Vaio P se mai "lauda" si cu un slot pentru cardurile de memorie Memory Stick PRO (standard si Duo), un slot pentru Multi-media Card (MMC) si unul pentru cardurile SD, toate astea pe langa doua porturi USB.

Procesorul notebook-urilor din gama P este Intel de 1,33 GHz, hard-disk-ul SSD (Solid State Drive) are o capacitate de 60 GB (dar daca ai nevoie de mai mult spatiu, poti opta pentru unul de 128 GB), iar memoria este de 2 GB SDRAM.

La asemenea dotari, si pretul este pe masura: incepand de la 899 de dolari.
Notebook-urile VAIO P series vor putea fi comandate incepand din februarie si sunt disponibile in urmatoarele culori: rosu, verde, alb si negru.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod