MP3 de buzunar

MP3 playerele inseamna multa muzica portabila fara a cara teancul de CD-uri dupa tine. Poate Nano sa-si apere pozitia in lumea aceasta minuscula?
MP3 playerele inseamna multa muzica portabila fara a cara teancul de CD-uri dupa tine. Poate Nano sa-si apere pozitia in lumea aceasta minuscula?

Apple iPod Nano
www.itplaza.ro

Pe website-ul Apple, se spune ca Nano este "imposibil de mic". Acest player nu e nicidecum mare, dar, o data cu aparitia noilor rivali, precum Creative Zen V Plus, "imposibil de mic" devine acum "posibil de mic". Si ce inseamna asta, de fapt? Daca Nano ar fi de dimensiunea unei unghii, am fi de acord. Dar nu este.

Din fericire, performantele lui Nano sunt pe masura laudelor producatorului, versiunea de 4 GB oferind un sunet care te pune in miscare. Basii sunt pregnanti, mai ales daca schimbi castile lui cu altele mai capabile - iar inaltele evita exagerarile acute ale rivalilor. Vocile suna bine si natural. Interfata este superba, iar sistemul cu click wheel ramane inca un ideal pentru concurenti - de fapt, am putea spune ca operarea lui Nano este "imposibil de buna".

Ce nu e chiar asa de bine este faptul ca esti inrolata cu forta in armata iTunes, dar atat versiunea de Mac, cat si cea de PC sunt suficient de prietenoase pentru a te face sa ierti obligativitatea utilizarii. In ceea ce priveste constructia, are un aspect luxos, dar se zgarie cam repede. Ia-i o carcasa de silicon si il vei proteja de lumea cruda din jurul lui.

Parerea Stuff: 5 stele
Orice ai incerca sa-i faci - si am incercat destule - Nano ramane cel mai sexy.

Creative Zen V Plus
www.uk.europecreative.com

Creative Zen V Plus cauta motiv de cearta cu Nano, dar ca design nu are sanse - este mai mult genul de "primul meu MP3 player".
Nu are nimic din luciul metalic al lui Nano, deci n-o sa atraga hoardele de adolescenti. Deci, in mod paradoxal, constructia lui mai simpla este un plus.

Alt bonus pentru Creative este carcasa lui incredibil de mica (nu este mai mare decat o bricheta Zippo), in ciuda specificatiilor impresionante. In plus fata de Nano, playerul de 4 GB adauga redarea video capacitatilor audio si foto, si are si intrare de semnal pentru inregistrarea din surse externe, precum CD playerele. Are chiar si functie de reportofon.

In ceea ce priveste sistemul de control, redactia s-a divizat in doua: unii au laudat micul joystick, in timp ce altii (cei cu degete mari) l-au considerat dificil. Despre sunet insa, toata lumea a fost de acord. Scoate muzica cu atitudine, rivalizand Nano. Ecranul e bun daca vrei sa te uiti la videoclipuri, dar ar fi mers un contrast mai mare - e greu de vazut in locuri luminoase. Altfel, Plus e bestial si ar trebui redenumit ca "urmatorul tau MP3 player".

Parerea Stuff: 5 stele
Creative-ul are defectele lui, dar ele ii dau personalitate si il iubim pentru asta.

LG MFJM53
www.lge.ro

Ce importanta are numele? Daca esti un player MP3 LG, o adunatura aleatorie de consoane si cifre pare suficient. Dar ne-am spus ca are si el nevoie de un nume, asa ca l-am botezat Mihai Francisc Jean Marius 53.
Sau Miky, pe scurt. Miky e un baiat elegant, dotat cu tot stilul vestimentar pentru care este cunoscut LG in ultima vreme. Designul curat nu il scuteste totusi de niste dimensiuni maricele - sa nu uitam insa ca are 8 GB de memorie. Sistemul de control este, de asemenea, elegant, dar putin cam incomod pentru stangaci.

Miky nu ne-a impresionat foarte mult in ceea ce priveste calitatea redarii audio: parca nu are aceeasi tragere de inima ca Nano sau Creative, iar basul este cam moale. Daca tu vrei un sunet relaxat si bogat, nu vei fi prea dezamagita.

Pentru a compensa sunetul nu prea stralucit, ti se ofera un ecran foarte bun, care poate reda filme, plus interesanta functie "Music Therapy". Ea iti furnizeaza sunete gandite pentru a-ti relaxa mintea dupa sau intre sedinte. Si nu, nu ne referim la Michael. Ce ti-e si cu Miky asta!

Parerea Stuff: 4 stele
Un player superb, dar nu chiar atat de bun la redarea muzicii pe cat ne-ar fi placut.

SanDisk Sansa e260
www.atlas-corp.ro

In acelasi fel in care "n-ai nevoie" de un Porsche, "n-ai nevoie" nici de un iPod Nano. Acest SanDisk ofera mai mult decat Nano, dar nu are inca acelasi lustru comercial. Deci, intr-un fel, playerul acesta de 4 GB este Ford-ul Mondeo al MP3 playerelor cu flash.

SanDisk nu se preocupa sa faca un rival sensibil la atingere pentru Nano.
In schimb, face un player cu o rotita care trebuie invartita - "Vai!", striga pasionatii, "Ce mai urmeaza? O husa de transport din paie impletite?". Ei, o fi simpla, dar functioneaza bine. Ceea ce descrie destul de bine playerul, in general - este maricel, dar nu masiv, si suna bine, dar nu spectaculos.

Mai exista insa surprize placute, cum ar fi slotul pentru cardurile de memorie microSD si ecranul, care se descurca bine in aceasta companie. Autonomia, de pana la 20 de ore, nu este nici ea prea rea, iar certificarea PlaysForSure aduce Sansa e270 in rand cu rivalii de la Creative si LG. Singura noastra critica serioasa este pretentia producatorului ca placuta metalica de pe spate este rezistenta la zgarieturi. Evident, am reusit sa o zgariem destul de repede.

Parerea Stuff: 4 stele
Nu este cel mai elegant, dar acest model de SanDisk se apropie destul de mult de Nano.

NW-S205F
www.sony.ro

Acest player nu va fi pe placul amatorilor de filme si de poze - dar noul Sony NW-S200 tinteste o cu totul alta categorie: sportivii. Micutul S205F 2 GB incape cu usurinta in buzunarul enigmatic al blugilor sau pantalonilor tai de trening. Si, in cazul in care nu faci sport in ei, Sony include si o banderola pentru fixarea pe brat. Playerul este si rezistent la apa, ceea ce e destul de bine.
Nu stii niciodata cand te prinde ploaia la jogging.

Alergatorii se pot bucura si de contorul de pasi, dar si de cronometru, iar functia shuffle, care presupune rasucirea capatului playerului, va face eventualii privitori sa creada ca ti-ai lipit MP3 playerul accidental de mana. Luat la alergat (playerul, nu noi), S205F suna ca toate portabilele Sony recente: incarcat cu muzica prin SonicStage, ofera basi si ritm bun - daca ai nevoie de incurajare pentru a uza asfaltul, modelul asta ar trebui sa te motorizeze urgent.

Incapacitatea de a reda AAC sau WMA cu DRM ne lasa inca reci, dar utilizarea simpla cu o singura mana ni se pare mai mult decat utila. Da, asta e playerul cu care am accepta lejer orice provocare de a mai da jos cateva kilograme. Dar dupa Craciun, va rugam...

Parerea Stuff: 5 stele
Sportiv prin excelenta, Sony-ul este capabil sa-ti dea mancarimi in talpa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod