Masina care functioneaza pe baza de... exercitii fizice

Un designer din Marea Britanie a creat un concept hibrid alimentat de energia rezultata in urma practicarii unor exercitii fizice de catre sofer.

Da Feng, un absolvent al facultatii britanice de design, a creat conceptul Gym Car. Acesta este propulsat de un motor electric care isi ia energia de la un set de baterii litiu-ion. Ceea ce este cu adevarat inedit este modul in care bateriile sunt incarcate.

Soferul trebuie sa faca exericii fizice la bordul vehiculului pentru a putea genera suficienta energie cat sa incarce bateriile lui Gym Car. Designerul a reusit sa imbine o serie de aparate de fitness in interiorul vehiculului. Acesta inglobeaza un stepper, o masina de vaslit, un aparat de impins la piept si chiar si un simulator de tractiuni.

Sala de fitness pe roti foloseste doar volanul, pedalele si scaunul pe post de aparate, iar energia mecanica generata de miscarea acestora este transformata in energie electrica pentru a putea incarca bateriile si propulsa vehiculul.

Aspectul exterior al modelului denota caracteristici comune atat cu monoposturile de Formula 1, cat si cu avioanele de vanatoare.

Nu este clar daca poti face exercitii fizice in timp ce conduci, sau daca trebuie sa incarci bateriile pe loc si apoi sa conduci. Designerul nu a dat foarte multe detalii privind proiectul sau, acesta fiind probabil doar un exercitiu de design.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod