Noul BMW Z4 Roadster: mai sexy ca niciodata

BMW a dezvaluit noua generatie a lui Z4 Roadster, un model dinamic, sexy si puternic. Dar mai ales cabrio.

BMW a publicat astazi informatiile si galeria foto oficiala cu noua generatie a lui Z4 Roadster, model care este programat sa isi faca aparitia la inceputul lunii viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Inginerii germani au reusit sa dezvolte un model care isi coserva pedigree-ul sportiv care l-a facut celebru, designerii reinterpretand insa in tematica moderna si sexy liniile clasice ale lui Z4.

Principala schimbare fata de generatia anterioara este acoperisul, care s-a transformat dintr-un din panza intr-un hard top pliabil si retractabil al carui intreg proces de inchidere sau deschidere are loc in 20 de secunde. Modificarile de design care aduc noua generatie a modelului bavarez mai aproape de gama actuala BMW nu au afectat deloc proportiile sportive ale acestuia.

Capota a ramas lunga si plonjata, in timp ce spatele este lat si coborat. Z4 Roadster este acum mai lung, mai lat si putin mai inalt decat predecesorul sau, aceste elemente conducand la un spatiu ceva mai columinos la interior. Una dintre modificarile imediat vizibile la nivel estetic este reprezentata de luminile LED care apar atat in blocurile optice frontale si posterioare, cat si in partea laterala a modelului german.

Acelea dintre voi care isi doresc si putere un model atat de atragator nu vor fi dezamagite, BMW pregatind trei motorizari de top, intre 204 si 306 cai putere.

Interiorul noului Z4 Roadster, unul dintre dezavantajele generatiei precedente prin look-ul sau batranesc, este acum radical modificat. Clientii vor putea opta intre trei culori pentru pielea Kansas din habitaclu, pachetul special Exclusive Ivory White punandu-i pe acestia in fata unui interior dominat de nuanta alba a pielei Nappa. In dotarea noii generatii a modelului german intra si ultima versiune a sistemului iDrive, care acum integreaza si sistemul de navigatie. Elementul central este monitorul de 8.8 inch cu touchscreen care aduna toate comenzile importante la nivel de sisteme, tehnologie si multimedia. Apropo de multimedia, muzica poate fi introdusa de viitorii posesori al modelului pe cei 15 GB liberi din hard disk-ul sistemului, alti 80 GB fiind ocupati de pachetul Navi.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dodo_pub pe 31 Ian 2009, 16:24
    designer-ul?!?

    poate design-ul....anyway...e BMW! Asta spune tot! Conteaza design-ul sau calitatea?

    0
    0

  • Paula M pe 20 Dec 2008, 22:53
    BMW???

    Poate in interior este mai performanta. Designer-ul , la exterior, nu-mi place. Are ceva...retro.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod