GO Computer, un calculator destinat varstinicilor

Computerele din ziua de azi sunt tot mai mici, tastaturile au din ce in ce mai multe butoane, mouse-ul "clasic" cu doua butoane este atat de demodat, iar notebook-urile parca au intrat la apa, la moda...
Computerele din ziua de azi sunt tot mai mici, tastaturile au din ce in ce mai multe butoane, mouse-ul "clasic" cu doua butoane este atat de demodat, iar notebook-urile parca au intrat la apa, la moda fiind netbook-urile, niste jucarii puternice, dar... atat de mici. Pentru noi, acesta nu este deloc un lucru rau, pentru ca asta ne place la progresul tehnologiei: faptul ca gadgeturile sunt din ce in ce mai mici.

Dar sa ne gandim putin si la parintii sau bunicii nostri, care nu au avut ocazia sa creasca jucandu-se la computer.
Pentru ei, multitudinea de butoane poate fi ametitoare, faptul ca o tastatura obisnuita are 100 si ceva de butoane este suficient, iar un mouse cu laser sau cu un buton special pentru zoom e prea mult.

De aceea, in SUA a fost lansat computerul GO. Acesta este compus dintr-un monitor LCD de 19" in spatele caruia este "ascunsa" unitatea, o tastatura cu butoane supradimensionate si un trackball in loc de mouse, pentru o folosire mai usoara. Pentru a nu le da batai de cap, computerul GO nu are decat un cablu: cel de alimentare, iar pentru a-l conecta la Internet, trebuie doar sa-l conectezi prin cablul de retea.
Computerul GO functioneaza imediat dupa ce este scos din cutie si alimentat la o priza.

Spre deosebire de tastaturile obisnuite, tastatura computerului pentru persoanele in varsta are literele scrise cu caractere mari, alb pe negru, iar tastele folosite mai des sunt colorate, pentru a fi mai usor de gasit.

Sistemul de operare instalat pe computerele GO este bazat pe Windows de la Microsoft. Persoanele care au probleme cu vederea pot mari textul de pe ecran prin apasarea tastei "Zoom", iar butonul "Start" cu care suntem obisnuiti este inlocuit cu un buton "GO", asezat in mijlocul ecranului, care face toate programele usor accesibile.

In locul mouse-ului, computerul GO este dotat cu un trackball, mai usor de folosit si care nu necesita miscarea bratului, ci poate fi utilizat doar folosind palma.


GO Computer costa 799 de dolari si, pentru un abonament lunar de 19,95 dolari, persoanele in varsta pot cere oricand ajutor daca au vreo problema cu calculatorul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod