FutureMe: inapoi in viitor

FutureMe.org este un site care si-a propus - si a reusit - sa puna la dispozitia oricarui vizitator al site-ului, care are o adresa de e-mail valida, o unealta speciala, prin care oricine isi poate
FutureMe.org este un site care si-a propus - si a reusit - sa puna la dispozitia oricarui vizitator al site-ului, care are o adresa de e-mail valida, o unealta speciala, prin care oricine isi poate programa trimiterea unui e-mail in viitor.

Matt Sly si Jay Patrikios, cele doua persoane care au gandit si creat acest site, in urma cu sapte ani, au facut-o pentru ca tu sa iti poti trimite o scrisoare virtuala care sa iti fie livrata la o data ulterioara. FutureMe.org (Future me = eu in viitor) se bazeaza pe principiul ca amintirile sunt mai putin precise decat e-mailurile, iar acest site "lupta" pentru acuratete.


Pentru a te asigura ca mesajul pe care vrei sa-l transmiti celei care vei fi peste unul, doi sau zece ani va ajunge la tine, ideal ar fi sa folosesti o adresa de e-mail sigura, de la Yahoo, Gmail sau gazduita chiar de tine, pe domeniul propriu. Nu iti trimite mesaje pe adresa de e-mail de la serviciu, deoarece exista posibilitatea ca peste un an sa nu mai lucrezi acolo. Adresa de la care o sa primesti mesajul este mailer@futureme.org.

Folosind site-ul FutureMe.org poti trimite mesaje "din trecut" si altor persoane, dar pentru asta, trebuie sa-ti creezi un cont, iar atunci cand mesajul le va fi livrat, vor fi informati ca acesta a fost trimis de la adresa ta de e-mail.
Ai mare grija, totusi, ce si cui scrii, pentru ca s-ar putea ca peste un an sa nu mai simti la fel.

Perioada minima care trebuie sa treaca intre momentul trimiterii mesajului si momentul receptionarii acestuia este de 90 de zile.

Aproximativ 800.000 de mesaje au fost programate pana acum pe site-ul www.FutureMe.org, iar dupa succesul repurtat cu acest sistem de mesaje venite din trecut, cei de la FutureMe au publicat si o carte cu titlul "Dear Future Me" ("Draga eu din viitor").


Cartea contine peste 200 dintre cele mai interesante mesaje trimise de utilizatorii site-ului. Matt Sly si Jay Patrikios nu au folosit aceste mesaje fara acordul autorilor lor, pentru ca in momentul in care iti trimiti un mesaj, poti alege daca acesta va fi privat sau public. Mesajele publice apar pe site intr-o sectiune speciala, insa fara datele personale ale expeditorilor. Asa ca, daca esti curioasa sa citesti gandurile intime pe care si le-au adresat alti utilizatori, o poti face la adresa Futureme.org.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod