Cum pui diacritice intr-un text, in cativa pasi simpli

Atunci cand ai nevoie de un text scris cu diacritice, dar nu le poti folosi pe computerul pe care lucrezi, solutia salvatoare este, la propriu, la un click distanta: site-ul diacritice.com.
Atunci cand ai nevoie de un text scris cu diacritice, dar nu le poti folosi pe computerul pe care lucrezi, solutia salvatoare este, la propriu, la un click distanta: site-ul diacritice.com.

Pentru a transforma un text fara diacritice intr-unul cu diacritice, copiaza-l in fereastra, alege intre diacritice cu sedila sau cu virgula, click pe conversie si convertorul iti va da de ales intre mai multe variante ale unor cuvinte, acolo unde nu stie cum sa le puna.
Dupa ce ai ales cate o varianta pentru fiecare cuvant pe care site-ul nu "stie" cum vrei sa il transformi, mai dai un click pe butonul "Textul final" si gata.

Trebuie sa stii ca nu poti converti texte foarte mari, ai la dispozitie doar 3.000 de caractere, iar daca trebuie sa pui diacritice la texte mai lungi, pur si simplu copiaza-le pe bucati sau paragrafe.

Acelasi site iti ofera si un translator pentru nu mai putin de 23 de limbi.
Poti traduce cuvinte, fraze sau chiar texte mai lungi, de maximum 6.000 de caractere. Traducerea textelor scurte dureaza mai putin de o secunda, iar pentru cele mai lungi, ai de asteptat cateva secunde.
Chiar si asa, translatorul se descurca mai bine decat serviciul oferit de Google, Google Translate, cel putin in cazul traducerilor din limba romana in engleza si invers.

Poti traduce in si din urmatoarele limbi: romana, engleza, franceza, italiana, spaniola, portugheza, germana, rusa, araba, bulgara, chineza, croata, ceha, daneza, olandeza, finlandeza, greaca, norvegiana, poloneza, suedeza, hindi, japoneza si coreeana.
Astfel, daca vrei sa traduci unt text din germana in poloneza, copiezi textul in limba germana in fereastra de sus, selectezi poloneza in fereastra de jos, dai un click pe "Traducere" si ai textul tradus. Poti face acelasi lucru cu oricare dintre limbile enumerate mai sus.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • alexandrina pe 12 Apr 2010, 15:20
  referitor la mesajul anterior:)

  Pur si simplu ma deranjeaza remarca de la final "ca sa intelegeti si voi femeile"...nu ii inteleg rostul

  1
  0

 • Bobi pe 17 Feb 2010, 13:53
  mai uşor

  este un anumit site care permite oricăriu utilizator al unui PC şi a internetului, să folosescă diacriticele oriunde doreşte el, fără să se complice cu copy-paste.. acest site se numeşte diacritice.ro E incredibil de uşor de instalat şi vă dă totul "mură în gură" ca să puteţi înţelege şi voi... femeile

  1
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod