Violatorul jurnalistei din Capitală este încă în libertate!

Analizele de laborator făcute de Institutul de Medicină Legală (IML) au arătat că suspectul audiat de poliţişti în noaptea de miercuri spre joi nu este agresorul tinerei de 22 de ani.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Mircea Popa, a confirmat vineri, pentru Agerpres, că inculpatul Sică Bujor a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru o tâlhărie comisă săptămâna trecută, când ar fi furat telefonul unei tinere, într-un lift, după ce, iniţial, încercase să o agreseze sexual, însă se pare că acesta nu este şi autorul violului asupra jurnalistei. 

"Este posibil suspect, însă probele nu-l indică ca autorul acestui viol. Cercetările continuă in rem în cazul mediatizat în presă", a explicat Mircea Popa. 

Poliţiştii specialişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale au identificat, pe 11 septembrie, în zona bulevardului Magheru, un bărbat care prezenta semnalmente asemănătoare suspectului care a violat o jurnalistă de la un post de radio în zona Lacului Floreasca.
Individul a fost dus la Secţia 4 Poliţie unde au fost făcute cercetări pentru a vedea dacă este vorba despre aceeaşi persoană căutată de oamenii legii. 

O jurnalistă de la un post de radio a reclamat pe 10 septembrie, la 112, că a fost obligată de un individ să întreţină raporturi sexuale pe malul Lacului Floreasca. Victima a sunat la 112 la ora 17,00 şi a reclamat că în jurul orei 16,00, în timp ce se afla în zona Perla din cartierul Dorobanţi, a fost acostată de un bărbat necunoscut care a obligat-o să meargă pe malul Lacului Floreasca. Acolo ar fi ameninţat-o cu un cuţit pentru a o obliga să întreţină raporturi sexuale cu el.
 
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că imaginile înregistrate de camerele de supraveghere de pe traseul pe care ar fi fost obligată să îl urmeze jurnalista se vede că aceasta se ţinea de mână cu bărbatul reclamat pentru viol, urmând a se stabili contextul deplasării celor doi spre malul Lacului Floreasca.

Reprezentanţii postului de radio susţin că o altă colegă a lor a fost atacată, în urmă cu trei săptămâni, tot în Capitală, în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, însă, din fericire, a scăpat nevătămată fizic. 

"Astfel de cazuri nu se întâmplă des, mai ales că s-a petrecut în cursul zilei, la o oră de vârf.
Am putea să vorbim mai mult despre reactivarea spiritului civic faţă de ceilalţi care sunt în pericol. Mă surprinde că, fiind atâta lume pe stradă, nimeni nu a intervenit. Nu îmi amintesc să se mai fi întâmplat aşa ceva. Eu am lucrat pe «stradă» şi nu am mai întâlnit un asemenea caz"
, a declarat comisarul-şef Filică Silianovici, de la Serviciul Prevenire al Poliţiei Capitalei.

"E nevoie de campanii de avizare. Cetăţenii trebuie să îşi ajute semenii la greu, să nu îşi întoarcă spatele. Oamenii nu trebuie să meargă pe ideea că lor nu li se poate întâmpla aşa ceva", a spus comisarul şef pentru Adevărul.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că a fost informat telefonic de ministrul de Interne, Radu Stroe, cu privire la existenţa unui suspect în cazul jurnalistei care a reclamat că a fos violată marţi, în Capitală, de un bărbat care a ameninţat-o cu un cuţit în plină stradă. 
Ponta a mai spus, la Antena 3, că dacă în urma identificării suspectul se dovedeşte a fi autorul faptei, Poliţia trebuie felicitată pentru operativitate.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod