urs polar

VIDEO: Cel mai trist urs polar din lume. Un milion de oameni cer eliberarea lui

Un milion de oameni au cerut marți eliberarea lui Pizza, ursul polar închis într-un mall din orașul Canton, din sudul Chinei, a cărui sănătate mentală s-a deteriorat grav în ultimul timp, potrivit unor militanți ai drepturilor animalelor.

În total 50 de organizații chineze au cerut în scris autorităților din Canton să dea dovadă de compasiune față de bietul animal, supranumit "cel mai trist urs polar din lume" și au prezentat un milion de semnături ale cetățenilor din întreaga lume pentru a susține această cauză, relatează EFE, citată de Agerpres.

La o conferință de presă comună la Beijing, reprezentanții acestor grupuri au prezentat imagini ale centrului comercial care oferă ca atracție vizitatorilor prezența mai multor animale: de la un urs polar, la o vulpe și până la o morsă.



În clipul video, postat de Humane Society International (HSI), se poate vedea cum Pizza se învârte prin spațiul minuscul în care este închis, balansându-și capul neîncetat, sau lipindu-l de micile zăbrele — singurul contact cu exteriorul — în timp ce copiii bat în geam pentru a-i atrage atenția iar adulții îi fac poze.

Potrivit profesorului Alastair Macmillan, expert în medicină veterinară al HSI, comportamentul lui Pizza exprimă "frustrare și indispoziție" și avertizează că în asemenea condiții starea sa mentală s-ar putea agrava.

Deocamdată centrul comercial a refuzat să dea declarații pe această temă, în condițiile în care astfel de instalații considerate atracții comerciale au început să se deschidă și în alte puncte ale țării, notează agenţia citată.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Octombrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod