Văduva neagră: Cine e Hayat Boumeddiene, cea mai căutată femeie din lume

Potrivit ziarului Le Parisien, Hayat s-a căsătorit religios cu Amedy Coulibaly în 2009


Ziarul citat de agenția Mediafax adaugă că ea a intrat în Siria prin postul de frontieră Akçakale, unul dintre punctele de trecere frecventate de străini care se alătură unor mişcări jihadiste, ca gruparea Statul Islamic (SI), aflate în război cu regimul de la Damasc.

Yeni Safak mai afirmă că bărbatul împreună cu care femeia s-a cazat în Turcia a fost identificat de către serviciile turceşti ca fiind Mehdi Sabry Belhoucine, un cetăţean francez în vârstă de 23 de ani.

Dacă am fi avut informaţii la timp, am fi putut să o extrădămsursa citată de AFP
Poliţia franceză a emis un aviz de căutare, pentru a stabili eventualul rol pe care l-a jucat în atacul armat comis de către Amedy Coulibaly la Montrouge - în sudul Parisului, joi dimineaţa, soldat cu un mort - şi pentru un eventual ajutor pe care i l-ar fi putut da în timpul luării ostaticilor în magazinul evreiesc - soldat cu patru morţi - la Vincennes, la intrarea în Paris, vineri.

Informaţii furnizate de către autorităţile turceşti arată că tânăra, în vârstă de 26 de ani, nu se afla în Franţa în timpul crimelor reproşate lui Amedy Coulibaly.

Ministrul turc de Externe a repetat luni că ţara sa a "împărtăşit aceste informaţii cu Franţa înainte ca aceasta să o ceară".

"Noi le-am spus «persoana pe care o căutaţi este aici, a stat o perioadă aici şi s-a dus în Siria ilegal»", a declarat Cavusoglu.

Serviciile franceze au reproşat în mod frecvent, în ultimele luni, omologilor lor turci o lipsă de cooperare în lupta împotriva filierelor jihadiste care au permis câtorva mii de combatanţi europeni să ajungă în Siria, prin Turcia, notează Mediafax.
În septembrie, ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve şi omologul său turc Efkin Ala şi-au promis să coopereze mai bine, după mai multe incidente diplomatice în domeniul poliţiei, cu ocazia întoarcerii unor presupuşi jihadişti către Franţa.

Mai mulţi dintre aliaţii săi au acuzat Turcia că a închis mult timp ochii, ba chiar că i-a susţinut pe unii dintre rebelii cei mai radicali, între care şi SI, ce se opun preşedintelui sirian Bashar al-Assad, vizat de Ankara.
Regimul islamo-conservator turc s-a apărat permanent, iar recent a dat asigurări că şi-a consolidat supravegherea la frontiere, cu scopul de a lua urma ucenicilor jihadişti veniţi din străinătate.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Costache Stefan pe 14 Ian 2015, 08:01
    fomisti

    Subiectul in cauza e "vaduva neagra", nu polistirenu' lu' mata!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod