Văduva neagră: Cine e Hayat Boumeddiene, cea mai căutată femeie din lume

Hayat Boumeddiene deține informații vitale despre atentatele de la Paris, dar a reușit să se ascundă în Siria


Mai multe fotografii publicate de presa franceză o arată pe Hayat Boumeddiene în timp ce trage cu arbaleta sau purtând un văl islamic integral, care îi acoperă întregul corp, cu excepţia ochilor. În imagini femeia apare şi alături de soţul ei, Amedy Coulibaly.

"Se pare că partenera lui Cherif Kouachi a sunat-o de peste 500 de ori pe Hayat Boumeddiene, ceea ce confirmă legătura dintre cupluri", a declarat procurorul Francois Moulins.

Contrar primelor relatări ale presei internaționale, potrivit căreia Hayat ar fi participat la operațiunea din magazinul parizian dar ar fi scăpat după intervenția forțelor speciale, ea nu se afla pe teritoriul Franţei la momentul comiterii atentatelor.
Hayat Boumeddiene a trecut prin Turcia, însă nu a fost arestată de către autorităţile de la Ankara "în lipsa unor informaţii din partea Parisului", a declarat o sursă turcă, citată de AFP.

"Ea a intrat în Turcia pe 2 ianuarie (...). Noi credem că ea a fost la Urfa (sud-est) o săptămână mai târziu, însă nu avem dovezi. În prezent, suspecta se află probabil în Siria", a declarat sursa citată, menţionând că tânăra avea un bilet de avion pentru cursa Madrid-Istanbul.

Potrivit acestei surse, autorităţile turce nu au arestat-o pe Hayat Boumeddiene, deoarece nu au fost informate de către autorităţile franceze privind "caracterul periculos" al acesteia. "Nu a avut loc niciun schimb de informaţii care ne-ar fi permis să împiedicăm (intrarea ei în Turcia)", a adăugat această sursă din domeniul securităţii.
"Dacă am fi avut informaţii la timp, am fi putut să o extrădăm", a subliniat ea.

Anterior, o sursă din cadrul poliţiei franceze a afirmat că Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, se afla pe teritoriul Turciei începând din 2 ianuarie. Ministrul turc de Externe, Mevlüt Cavusoglu, a confirmat luni că femeia a intrat în Siria pe 8 ianuarie, prin Turcia.

"A intrat în Turcia pe 2 ianuarie, venind de la Madrid. Există imagini (în care apare), pe aeroport", a confirmat şeful diplomaţiei turceşti. "Ea a rămas după aceea împreună cu altă persoană într-un hotel din Kadiköy (un district de pe malul asiatic al Istanbulului).

Ulterior a trecut în Siria, pe 8 ianuarie, arată datele ei telefonice", a adăugat ministrul.

Potrivit sursei din domeniul securităţii, contacte sâmbătă de AFP, tânăra avea un bilet dus-întors Madrid.

La fel ca această sursă, cotidianul proguvernamental Yeni Safak afirma în ediţia de luni că Hayat Boumeddiene s-a dus, după aceea, în oraşul Sanliurfa (sud-est), situat în apropiere de frontiera siriană.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Costache Stefan pe 14 Ian 2015, 08:01
    fomisti

    Subiectul in cauza e "vaduva neagra", nu polistirenu' lu' mata!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod