Umbra lui Putin: Ce rol a jucat Anna Duriţkaia în crima de care e acuzat liderul de la Kremlin?


Dosar Eva. Tânăra ucraineancă l-a văzut murind pe opozantul rus Boris Nemţov la Moscova. Ea se ascunde după ce a primit amenințări cu moartea.

Anna Duriţkaia poate fi cheia descifrării asasinatului politic comis acum o săptămână, pe podul Bolşoi Moskvoreţki, la doi pași de Kremlin. Șase focuri de armă au răsunat în acea seară la doi pași de zidul Kremlinului, iar patru l-au atins pe Nemțov, omorându-l pe loc; în schimb, ea a scăpat neatinsă. Fata a povestit că gloanțele au fost trase din spate, în timp ce ei mergeau, și n-a apucat să-l vadă pe trăgător. În mod normal, un asasin profesionist nu s-ar fi complicat și n-ar fi lăsat în viață un martor. Dar Anna Duriţkaia trăiește.

Ucraineanca a fost interogată de anchetatorii ruși, apoi s-a întors la Kiev. Duriţkaia şi-a şters conturile de pe reţelele de socializare şi nu mai răspunde la telefon. La scurt timp după ce a ajuns acasă, pentru a-și liniști mama, ele au părăsit discret apartamentul asediat de jurnaliști încă din noaptea în care a avut loc asasinatul.

Presa din Rusia a scris că ea este îngrozită de consecinţele relației amoroase cu un inamic al Rusiei, o versiune care se potriveşte cu teoriile anchetatorilor privind asasinarea lui Nemţov.

Înainte de a dispărea, Duriţkaia a dat un interviu prin Skype pentru postul de televiziune independent Dojd. Ea a apărut fără machiaj, cu părul nearanjat, ea a povestit tulburată că le-a repetat anchetatorilor că nu l-a văzut pe asasin și abia a zărit mașina cu care acesta a fugit.


Agenţii i-au spus fetei că viața sa este în pericol și că are nevoie de pază. Dar, dacă ar fi vrut să-i închidă gura, autorul crimei ar fi putut s-o facă chiar atunci, lângă Nemțov.

Tânăra în vârstă de 23 de ani provine dintr-o familie modestă. Anna Duriţkaia s-a născut în 1991, chiar în anul în care Ucraina s-a rupt de Uniunea Sovietică, în oraşul Bila Ţerkva, situat la distanţă de aproximativ o oră de Kiev. Mama ei lucrează în domeniul medical, iar tatăl în construcţii. Anna a lucrat la o bancă din Kiev, apoi a studiat contabilitate şi management la Universitatea Economică din Kiev, dar a devenit model şi actriţă.

Tânăra a început o relaţie cu Nemţov în urmă cu doi ani şi jumătate.
Mama sa, Inna Duriţkaia, a declarat că la început n-a fost de acord cu relaţia lor, pentru că Nemţov era cu 32 de ani mai în vârstă decât fiica ei, dar după ce l-a cunoscut mai bine, a început să aibă încredere în el. Cuplulul îşi petrecea timpul când la Moscova, când la Kiev, și se pare că Nemţov nu divorțase de soția lui, Raisa, în vârstă de 56 de ani, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Escu pe 9 Mar 2015, 22:25
  Articol slab

  Baiete, te-ai chinuit degeaba. Ai scris un articol slab, nici nu ai raspuns la intrebare, lansezi afirmatii gratuite si neverificate, nu esti consecvent, etc. Era mai bine daca renuntai. Sau poti sa renunti de acum incolo. E un castig pentru toti.

  0
  8

 • Prefacutu Tîmpău pe 8 Mar 2015, 13:34
  Ghici ciupercă...

  Inca putin si toti rivalii lui Putin ajung cu flori pe piept,in timp ce manipularea fsb va da subiect de barfa. Oare cine o fi ucigasul,e chiar asa de greu de vazut ?

  8
  5

 • Apocalips pe 8 Mar 2015, 13:11
  Nu vedea padurea din cauza copacilor

  Asasinatele la comanda nu lasa martori.

  7
  0

 • Malinovski pe 8 Mar 2015, 12:23
  Daniel Dumitrescu Reporter obiedient. De ce tragi concluzii si sugerezsubliminal ca Putin este implicat in aceasat crima. Ce rost are Poza lui Putin printrecelelalte fotografii

  Daniel Dumitrescu, reporter obiedient. Unde-i modestia si echidistanta? De ce iti vinzi constiinta.? De ce manipulezi si instigi? Criminalul care l-a ucis pe Nemtov, poatea avea si un pic de suflet si nu a intentionat sa ucida si fata. Poate fata nu are nici un amestec in aceasta crima. Ca daca ar fi avut, criminalul nu ar fi lasat-o in viata, ca sa nu poata sa dea nici un indiciu. Ar fi tras in rafala si i-ar fi ucis pe mandoi. De ce sugerezi ca ca fata ar fi amestecata in acest asasinat? Reporterii ca voi care manipulati prostimea, faceti mult rau in lume si sunteti si voi de multe ori la fel de vinovati ca si criminalii.

  4
  4

 • Ruptureanu Rozeta pe 8 Mar 2015, 11:05
  propaganda rusa incearca sa dea vina

  pe ucrainieni. Cum dracu se face ca doar americanii,europenii,evreii si reptilienii sunt vinovati de toate relele din lumea asta,chinuind ingrozitor maicuta rusie, pura ca o sticla de vodca goala?

  9
  7

 • viorica pe 8 Mar 2015, 10:35
  Umbra lui Putin: Ce rol a jucat Anna Duriţkaia în crima de care e acuzat liderul de la Kremlin?

  Anna Duriţkaia a ramas in viata pentru ca le-a spus informatorilor unde il pot gasi pe Nemțov ca sa-l omoare.

  8
  2

 • vitanis pe 8 Mar 2015, 09:51
  assinat

  Adica Putin ar fi comandat asasinatu unui amator! Asa rezulta din ce scrie autorul (evident, lipsit de logica). Altfel ar fi fost ucisa si tanara. Nu este mai plauzibil ca cineva a vrut sa il indeparteze pe Nemtov din viata tinerei? Ca doar nu o fi fost Nemtov singurul barbat din viata ei.

  6
  6

 • stanescu george pe 8 Mar 2015, 09:49
  se recomanda amanunte mai diversificate

  Este destul de interesant anuntul Dv. ,totusi evaziv ,cel putin pt. inceput;as dori sa cunosc personal cererea/oferta pt. a detalia ce pot oferi , avand studii ,expertiza si experienta in :FINANTE -CREDIT; DREPT ECONOMIC SI AD.TIV; cu lucrari in dezvoltare si accesare fonduri;planificare-programare activitati industriale; urmarire si recuperare creante ; intocmire documentatii proiecte s.a.DORESC CONTACTARE.

  0
  5

 • Hmm pe 8 Mar 2015, 09:37
  martora vinovata

  E clar ca frumoasa Annal-a atras in acel loc la comanda criminalilor. Sa se traga 6 (sase) focuri si ea sa nu se uite de unde vin si cine le-a tras... e ciudat. Cind se intimpla asa ceva instinctul de autoaparare te face sa privesti spre atacator, ca sa fugi in directia opusa.

  12
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod