Tudor Chirilă, din nou despre Colectiv: „Avem dreptul la răspunsuri, pentru că plătim taxe“

Artistul consideră că dreptul de a pune întrebări este unul elementar şi câştigat prin achitarea taxelor către Stat


El a precizat că nu-i acuză pe medici, ci dorește să tragă un semnal de alarmă la adresa modului în care autorităţile au administrat situaţia. „Mi s-a reproşat că prin mesajele mele pun presiune pe medici, în condiţiile în care ţintele mesajelor mele au fost administratorii spitalelor şi autorităţile. Oare faptul că ministrul sănătăţii îşi permite să afirme într-un mod de-a dreptul ceauşist că «avem de toate, nu avem nevoie de nimic» nu pune presiune pe medici?“, a spus Chirilă.

Nu sunt un pacient comod, pun multe întrebări, vreau să înţeleg care sunt opţiunile, care sunt riscurile.
Şi nu-mi cer scuze pentru asta. Dimpotrivă, cred că e datoria şi dreptul meu
Tudor Chirilă
Artistul a punctat însă că îl felicită pe Bănicioiu pentru „aparatul de comunicare şi relaţii publice care se ocupă atât de abitir de spălarea imaginii dumnealui.“ "Declaraţiile mele de săptămâna trecută la adresa dumnealui au generat o avalanşă de reacţii prompte din partea păpuşelelor de la televiziunile păpuşarului puşcăriaş. Dar nu poţi lua în seamă păpuşile când ştii că există păpuşarul“, a mai spus Chirilă, făcând referire la realizatorii Antena 3, dar şi la patronul Dan Voiculescu.

De asemenea, Chirilă s-a referit şi la protestele care au avut loc în Bucureşti şi în ţară, săptămâna trecută, şi despre dreptul fiecăruia la opinie şi informare: "Câteva zeci de mii de oameni au ieşit în stradă săptămâna trecută şi au protestat împotriva actualei clase politice şi împotriva lui «merge şi aşa».
Nu, nu merge şi aşa. Cred că e important să fim vocali. Cred că trebuie să tragem semnale de alarmă, să ne informăm, să punem întrebări şi să nu ne lăsăm până nu primim răspunsuri. Nu pot să închei înainte să-l felicit public pe domnul Ministru al Sănătăţii Nicu Banicioiu pentru aparatul de comunicare şi relaţii publice care se ocupă atât de abitir de spălarea imaginii dumnealui. Declaraţiile mele de săptămâna trecută la adresa dumnealui au generat o avalanţă de reacţii prompte din partea păpuşelelor de la televiziunile păpuşarului puşcăriaş.
Dar nu poţi lua în seamă păpuşile când ştii că există păpuşarul. Atacurile din ultimele zile mi-au demonstrat încă un lucru. Facebook chiar contează. În condiţiile unei prese complet aservite diverselor interese acest spaţiu ne dă posibiltatea să căutăm adevarul (să nu uităm că acest spatiu a dat preşedintele ţării). Chiar dacă şi aici adevărul este bine mascat de impostură. În ce ma priveşte am să-mi exercit în continuare dreptul la opinie şi la informare. Vă sfătuiesc să faceţi acelaşi lucru."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod