Tudor Chirilă atacă dur Antena 3: „Păpuşele păpuşarului puşcăriaş“

Artistul i-a ironizat pe realizatorii postului TV după ce aceștia l-au criticat pentru comentariile sale incomode la adresa oficialilor din Sănătate.

Tudor Chirilă i-a atacat fără menajamente pe realizatorii de la Antena 3, numindu-i "păpuşele". Într-un mesaj pe blogul său, artistul spune că va continua să-şi exercite dreptul la opinie, după ce mai multe persoane de la Antena 3 l-au criticat pentru acuzaţiile aduse ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Chirilă a fost categoric în privinţa tragediei din clubul Colectiv şi l-a acuzat pe Nicolae Bănicioiu că a ordonat managerilor de spitale din Bucureşti să afirme că se descurcă în criza răniţilor în incendiu, deşi unii pacienţi aflaţi în stare gravă riscă să ajungă în stare critică, întrucât „soarta unor oameni a fost batjocorită de un gest de PR“. Mai mult, el a refuzat să participe la discuţiile avute de Klaus Iohannis cu reprezentanţii străzii vineri (6 noiembrie), spunând că astfel de consultări sunt inutile.



Realizatorii Antena 3 Mircea Badea şi Oana Stancu, dar şi Mihai Morar l-au criticat dur pe cântăreţ pentru opiniile sale. Chirilă nu s-a lăsat mai prejos şi a revenit cu un alt mesaj, în care spune că nu îi critică pe medici, dar consideră că e dreptul cetăţenilor, în astfel de cazuri, să ştie ce se întâmplă.

Cam toţi medicii străini care ne-au vizitat în ultima săptămână au subliniat faptul că, deşi medicii noştri sunt foarte competenţi, sunt suprasolicitaţi. Este nevoie de ajutor!Tudor Chirilă
Într-un text publicat miercuri, pe blogul său, Tudor Chirilă scrie despre dreptul cetăţenilor români de a fi informaţi de Ministerul Sănătăţii atunci când au loc tragedii precum cea petrecută în clubul Colectiv din Bucureşti, când, în urma unui incendiu, 53 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci se află în stare gravă.


"Mă numesc Tudor Chirilă şi sunt artist. Nu am studiat medicina, aşa cum nu am studiat nici dreptul, dar mi se pare normal să ştiu ce drepturi am ca cetăţean, ca artist interpret, compozitor etc. De-a lungul timpului, am fost tratat în diverse spitale, atât din România, cât şi din străinătate. Am cunoscut medici români extraordinari, unii dintre ei îmi sunt foarte buni prieteni. Am un respect deosebit pentru această meserie. De fiecare dată când m-am aflat în faţa unei afecţiuni am stat de vorbă cu medici, mereu mai mulţi medici, ca sa am o perspectivă cât mai clară asupra situaţiei. Nu sunt un pacient comod, pun multe întrebări, vreau să înţeleg care sunt opţiunile, care sunt riscurile. Şi nu-mi cer scuze pentru asta. Dimpotrivă, cred că e datoria şi dreptul meu.
Aşa cum, atunci când peste 150 de oameni ajung în spitale în stare gravă în urma unei tragedii naţionale, cred că e dreptul nostru, ca cetăţeni ai acestei tari, să fim informaţi corect şi în timp util de către Ministrul Sănătăţii şi de către Comitetul pentru situaţii speciale de urgenţă cu privire la situaţia lor şi la planul de soluţionare a crizei"
, a scris el.

El a precizat că nu-i acuză pe medici, ci dorește să tragă un semnal de alarmă la adresa modului în care autorităţile au administrat situaţia. „Mi s-a reproşat că prin mesajele mele pun presiune pe medici, în condiţiile în care ţintele mesajelor mele au fost administratorii spitalelor şi autorităţile. Oare faptul că ministrul sănătăţii îşi permite să afirme într-un mod de-a dreptul ceauşist că «avem de toate, nu avem nevoie de nimic» nu pune presiune pe medici?“, a spus Chirilă.


Artistul a punctat însă că îl felicită pe Bănicioiu pentru „aparatul de comunicare şi relaţii publice care se ocupă atât de abitir de spălarea imaginii dumnealui.“ "Declaraţiile mele de săptămâna trecută la adresa dumnealui au generat o avalanşă de reacţii prompte din partea păpuşelelor de la televiziunile păpuşarului puşcăriaş. Dar nu poţi lua în seamă păpuşile când ştii că există păpuşarul“, a mai spus Chirilă, făcând referire la realizatorii Antena 3, dar şi la patronul Dan Voiculescu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod