Te-ai gândit vreodată la sinucidere?

Normal că te-ai gândit. E în firea oamenilor să facă asta. E imposibil ca în viaţă să nu treci prin momente dificile şi să te gândeşti la sinucidere ca la o cale de scăpare. Dar n-ai făcut-o niciodată şi n-o s-o faci pentru că iubeşti viaţa.
Normal că te-ai gândit. E în firea oamenilor să facă asta. E imposibil ca în viaţă să nu treci prin momente dificile şi să te gândeşti la sinucidere ca la o cale de scăpare. Dar n-ai făcut-o niciodată şi n-o s-o faci pentru că iubeşti viaţa.

Sinuciderea e o laşitate, o fugă, o renunţare. Dar şi sinuciderile sunt de mai multe feluri - cele de onoare (harakiri), cele din dragoste, cele provocate de depresii puternice sau sinuciderile determinate de suferinţa provocată de boli incurabile.


Povara stresului


Sinuciderea e un gest extrem, la care oamenii, prin natura lor, apelează destul de rar. Cu toţii am fost îngroziţi de sinuciderea Mădălinei Manole, una provocată de o depresie puternică. În lumea modernă, oamenii trăiesc sub povara stresului. Din păcate, n-am fost educaţi ca să devenim rezistenţi la stres. Acest flagel este vinovat de cele mai multe sinucideri despre care citim în ziare.

Alege viaţa!


Te-ai gândit de multe ori la sinucidere, dar e cazul să nu te mai gândeşti. Alege viaţa! De fiecare dată când ţi-e greu, gândeşte-te la lucrurile frumoase din existenţa ta.
Întotdeauna există o soluţie la problemele tale. Nu ceda sub povara greutăţilor. Nu ceda sub povara grijilor.
Învaţă să te relaxezi, învaţă să te detaşezi. Învaţă să te distrezi. Învaţă să munceşti, învaţă să te odihneşti, învaţă să te mişti. Secretul vitalităţii stă în capacitatea ta de a învăţa mereu, de a încerca lucruri noi şi de a considera că întotdeauna mai ai o şansă.
Nu renunţa niciodată.
24 Noiembrie 2010
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Xenia pe 26 Nov 2011, 18:53
    Sinucirere

    Buna chiar azi m-am gandit la asa ceva din cauza incapacitatii mele de a depasii faptul ca cel ce mi-e sortit e mult prea perfect ca, sa fie pt mine, nu-mi vine nici acum sa cred ca EL exista si ca vrea sa fie al meu, pe bune vb stau si acum si ma gandesc ce sa fac sa ii zic ca si eu il ador din prima clipa in care i-am citit numele nu stiu ce sa fac nu as vrea sa il supar il iubesc ba mai mult imi tremura genunchii cand il vad e aiurea rau de tot

    0
    3

  • mymutzica43 pe 10 Sep 2011, 20:44
    DA .MA GANDESC LA SINUCIDERE

    BUNA!am incercat sa ma sinucid si sunt pe punctul de a incerca iarasi.e prea dura viata cu mine si eu zic ca nu sunt o persoana rea...dar sa povestesc.sunt in spania de 4 ani si aici am cunoscut pe cineva de care m-am indragostit la prima vedere.ne-am cunoscut,aveam aceleasi vise,am mers in vacanta si am pertrecut ceva timp si in tara impreuna...totul a fost minunat.eu m-am intors in spania la munca....dupa un an a venit si el la mine,nu a gasit servici un an.a fost un an tare greu am tras cu speranta ca o sa gaseasca ceva...si a gasit dar totul sa schimbat.a venit si copilul meu(el nu-l accepta pe copil)si au inceput certuri si reprosuri mai multe.am trecut cu vederea pentru ca era iubire din partea mea(din a lui nu cred)dar azi gata sa terminat totul......ma scos din viata lui ca pe un dinte stricat.sunt intr-o situatie putin zis dificila...cui sa cer ajutor?! nu mai am putere...nu stiu ...daca as muri as scapa

    0
    0

  • cris pe 25 Aug 2011, 14:16
    buna!si eu am incercat sa ma sinucid

    am incercat sa ma sinucid cu pastile.....am 15 ani peste cateva luni...

    0
    3

  • flori_banicioiu pe 27 Iul 2011, 10:16
    acest mesaj este pentru Claudia!!!

    daca nu ai scapat de aceasta stare,te pot ajuta,ma poti contacta la adresa flori_1202@yahoo.com, iti doresc atat tie cat si celorlalti o zi cat mai placuta.

    1
    0

  • flori_banicioiu pe 27 Iul 2011, 10:10
    viata este cel mai frumos dar de la Dumnezeu!!!!

    buna...si eu am trecut prin multe probleme,si recunosc,ca m-am gandit de foarte multe ori ca sinuciderea este singura solutie,dar nu este asa.In viata omul este menit sa treaca si prin bune si prin rele. Sinuciderea nu este o solutie,orice problema are si o rezolvare,trebuie doar sa gandim pozitiv,sa fim optimisti,trebuie sa asteptam sa rasara soarele si pe strada noastra pt ca sigur va rasari mai devreme sau mai tarziu,nu trebuie sa ne pierdem speranta niciodata. Intotdeauna speranta moare ultima!!!!!

    2
    0

  • Malina_332 pe 20 Mai 2011, 22:15
    sinuciderea

    Nu depresiile se produc atunci cand considere persoana obisnuita ca nu mai poate iesi la iman din neputintele sale si incearca si recurge la acest gest tocmai de a incerca sa schimbe ceva ca in expresia asta,,,cad din lac in put,,stiu doar ca daca tot nu putem schimba niste lucruri macar sa nu ne pierdem sufletul,ca exista viata dupa moarte cine spune ca nu inseamna ca nu a cunoscut viata de pe terra ca-m imposibil,oamenii au nevoie in permanenta sa nu ramana sg sau prizoneiri in noi insine.

    0
    1

  • Claudia pe 19 Apr 2011, 21:57
    Sinucidere

    Buna. Am 18 ani si ma confrunt cu problemele adolescentine. De multe ori ma gandesc cine sunt eu cu adevarat. De-a-lungul timpului am observat multe persoane mult mai inteligente, frumoase, sigure pe ele, curajoase, mult maii....bune dacat mine. . Am ajuns sa ma desconsider foarte mult. De multe ori ma intreb de ce traiesc pe lumea asta deoarece nu imi gasesc locul aici. Ma consider un nimeni. Ce pot face ca sa imi schimb gandirea negativa pe care o am fata de persoana mea?

    7
    0

  • ssamara20 pe 24 Nov 2010, 19:48
    ce atit patit oameni buni?

    chiar trebuie toata lumea sa o ia razna, la tv nu ma mai uit de cativa ani pentru a scapa de toate subiectele de scandal ,sau acele stiri care iti fac parul sa se ridice si sa nu mai poti dormi noaptea/ nu mai deschideti astfel de subiecte ca nu puteti ajuta pe nimeni, daca o persoana vrea sa faca asa ceva e treaba ei dar sa nu consideram lucrul asta normal si sa il mediatizam atata. Daca ar exista o educatie religioasa mai buna lumea nu ar mai fi asa de rea si agresiva si nu s-ar mai intampla atatea.

    1
    3

  • Maria pe 24 Nov 2010, 15:58
    alege alt site!

    Mare dezamagire cu asemenea articole...Mi se pare ca pur si simplu nu mai poti sa gasesti un articol de calitate pe acest site. Nu faceti decat sa va clasati sub toate tabloidele si site-urile aferente ale acestora de cel mai slab nivel.

    1
    5

  • Iulia pe 24 Nov 2010, 14:36
    alege viata!

    Intotdeauna, in orice situatie (cred) exista ceva cat de mic, pentru care sa merite sa traiesti. Trebuie doar sa descoperim asta!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod