Sfârșitul tragic al Alexandrei, fata ucisă de un criminal și de prostia statului român

Alexandra a fost ucisă de un criminal feroce și de incompetența autorităților


Ulterior s-a aflat că Alexandra Mihaela Mâceşanu era nepoata lui Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României. Acesta a declarat că poliţiştii au pierdut timp aşteptând să confirme dacă vocea care a sunat la 112 de 3 ori era chiar a fetei. "Oamenii ăştia au stat de la 3 la 6 pentru că nu e caz de flagrant? Indivizii ăştia îşi bat joc de un copil, stau la poartă când se aud ţipete din interior? Eu nu mă las până când fiecare dintre ei nu va intra în puşcărie sau vor plăti cu ceva ca să simtă nemernicii. Revolta e atât de mare încât nu vreau să îi văd pe stradă. A sunat la 112 de la alt număr, nemernicii ăştia nici măcar nu au verificat până la 12 noapte am spus eu să confrunte cu tatăl fetei pentru că nu credeau că e Alexandra cea care a sunat. Avem timp de probe de voce când este un copil răpit? Nu. Ce au făcut până au intervenit şefii de la Bucureşti? Nimic. Au stat lângă poartă şi fata era masacrată în casă. Săteau poliţiştii cu procurorii şi nepoata mea era masacrată", a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, la Antena 3.

Acesta a mai afirmat că anchetatorii aveau dubii cu privire la identitatea apelantului.

"Erau aşa de proşti şi neinstruiţi, de amatori, încât nu au făcut confruntarea decât foarte târziu între tatăl fetei, vărul meu, şi vocea fetei pentru a indetifica cât mai repede. (...) Să se ducă acasă în frunte cu şeful STS".

"Le-a spus că este legată cu o sârmă de picioare, că a fost violată, că este sechestrată, că a fost bătută. Nu ştia unde se află, le-a dat nişte indicii. Le-a spus tot ce a putut ea, cauta adrese acolo, tot ce a putut ea. Iar poliţia, în ”înţelepciunea” lor, credeau că nu este fata. Vă daţi seama, la 15 ani să fii bătută, violată, schingiuită şi tu să îţi pui speranţa, să vorbeşti 20 de minute la telefon cu oamenii legii", a declarat Alexandru Cumpănaşu pentru Știrile Pro TV.

Alexandru Cumpănaşu spune că va face plângeri la parchet împotriva celor care au intervenit. "Am spus că voi face plângere penală faţă de procurori, poliţişti, faţă de toţi nemernicii care au omorât un copil şi îl au pe conştiinţă", a mai spus Cumpănaşu.

Ancheta este în curs și cu siguranță vor apărea elemente noi care vor arăta ce trebuia făcut pentru salvarea Alexandrei și unde s-a greșit.

Dar acum, cu și fără anchetă, știm sigur că o fată de 15 ani a murit pentru că identificarea adresei și intervenția la locul faptei s-au făcut prea târziu.
Dacă STS susține că nu identifică locurile din care se fac apelurile și se bazează doar pe datele tehnice furnizate de operatorii de telefonie, atunci să ne luăm adio de la o intervenție rapidă într-o situație critică, de exemplu în cazul unei alerte cu bombă făcută de un atentator iscusit, cu un coeficient de inteligență peste medie.
Dacă Serviciul de Telecomunicații Speciale așteaptă datele de identificare de la operatorii de telefonie atunci suntem la mila Domnului când apelurile de urgență vin dintr-o zonă izolată. Să ne reamintim că STS a dat greș și în alte cazuri de dispariții: în 2014, serviciul nu a reușit să identifice locul din Munții Apuseni în care s-a prăbușit avionul pilotat de Adrian Iovan, epava fiind descoperită de localnici.

Conform Economica.ro, STS a primit în 2019 un buget cu 69,5% mai mare, în valoare de 604,149 milioane de lei. Iar acum anunță că nu putea face mai mult pentru a afla unde se afla Alexandra.

Dispariția șocantă a Alexandrei confirmă încă o dată că în România ești pe cont propriu în fiecare secundă.
Te poți baza pe familie, te poți baza pe prieteni și poți primi o mână de ajutor din partea unor necunoscuți de pe stradă, dar la nevoie ai șanse infime dacă ești nevoit să te bazezi pe autorități. E revoltător că o fată de 15 ani a murit în condiții înfiorătoare pentru că instituțiile au acționat defectuos. Asta s-a întâmplat în 2019, într-o țară din Uniunea Europeană părăsită în masă de cetățenii disperați de neputința statului care ar fi trebuit să le asigure condiții de viață. Iar dacă nu reușește să-i pună pe fugă pe toți, pe cei rămași îi mai și omoară din prostie, din nepăsare și din cauza corupției.

Vrei să fii în siguranță? Am un sfat simplu: stai cu ochii în patru tot timpul și fii pregătit să te aperi în orice moment, pentru că vin vremuri grele și scapă cine poate! Nivelul de incompetență la care a ajuns statul român, care promite "siguranță și încredere", este cutremurător. Dacă nici după "șocul" Colectiv nu s-a schimbat nimic, iar în fiecare zi primești dovezi că a trăi decent în România devine o provocare tot mai dificilă, e firesc să te întrebi: ce dezastru trebuie să se mai întâmple în această țară pentru ca statul să funcționeze și să-și facă eficient? Autoritățile sunt ocupate să-și mărească bugetele și să lupte între ele, iar când dau de greu, promit anchete exemplare.

Noi, toți ceilalți, am ajuns la mila hazardului.

Să nu ne amăgim: casa veche, aproape părăsită, de care vorbea Alexandra în apelul ei zadarnic către cei care ar fi trebuit să răscolească pământul pentru a o salva, nu-i doar sălașul criminalului care i-a luat viața. Așa e toată țara.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod