Sean Penn nu poate sta departe de Ucraina: Actorul s-a întors în țara devastată de război pentru a-i ajuta pe refugiați

Sean Penn s-a întors în Ucraina pentru a ajuta persoanele afectate de război. Actorul în vârstă de 61 de ani a postat un video pe Instagram în care apare într-o mașină, privind pe geam o tabără de refugiați din Liov.

„Am fost astăzi în Liov, Ucraina, cu cofondatorul și CEO-ul CORE @annyounglee și echipa noastră, realizând o strategie împreună cu guvernanții pentru a mări programele noastre din această țară”, a scris el în postarea de pe Instagram. „Am avut o întâlnire foarte bună cu guvernatorul Maksym Kozytskyy”, a adăugat actorul. El a tăguit în postare asociația sa nonprofit Community Organized Relief Effort (CORE).


Săptămâna trecută, starul a postat un alt video din timpul vizitelor sale în Ucraina, în care apărea o fetiță jucându-se cu baloane de săpun, într-un centru pentru refugiați de la granița de vest a țării.

De când mă aflu în Ucraina și Polonia, unii m-au întrebat despre 'situația' refugiaților.
Cred că este la fel acum, când povestea lor este în trend, așa cum va fi și atunci când altceva nou va acapara titlurile
”, a scris Penn în postarea de pe rețeaua de socializare.


Actorul a adăugat în postare un tag cu fosta sa soție, Leila George. Deși Leila, în vârstă de 29 de ani, nu apare în niciuna dintre filmările lui Penn din Ucraina, cei doi au fost văzuți de mai multe ori împreună de când ea a depus actele de divorț în luna octombrie a anului trecut, după un an de căsnicie.

Penn, la fel ca multe alte staruri, a condamnat invazia Rusiei și războiul care a devastat Ucraina. 


„Deja o greșeală brutală în care vieți au fost curmate și inimi au fost frânte, și dacă nu renunță, cred că Domnul Putin va face una dintre cele mai oribile greșeli pentru întreaga omenire. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și poporul ucrainean s-au ridicat la statutul de simboluri istorice ale curajului”, a spus Penn, potrivit People.
„Ucraina este vârful lancei pentru îmbrățișarea visului democratic. Dacă o lăsăm să lupte singură, spiritul Americii este pierdut”, a continuat actorul.

Sean Penn se afla în Ucraina, pentru a lucra la un documentar despre tensiunile politice, atunci când țara a fost invadată de Rusia, pe 24 februarie. Actorul american, deținător a două premii Oscar și activist pentru drepturile omului, a asistat la acea vreme la o conferiță de presă a Guvernului Ucrainean, ce a avut loc la Kiev, și a ascultat declarațiile oficialilor despre situația de criză din această țară. 

El a mai vizitat Ucraina în noiembrie 2021 pentru a face cercetări pentru filmul la care lucrează.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a lăudat pe starul american pentru implicarea sa și curajul de care a dat dovadă. „A venit special la Kiev pentru a înregistra evenimentele ce se desfășoară în prezent în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră.
Sean Penn se numără printre cei care astăzi susțin Ucraina, fiind în Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru demonstrația de curaj și onestitate. Demonstrează un curaj care multor altora le lipsește, în special unor politicieni din Vest. Cu cât sunt mai mulți astfel de oameni - adevărați prieteni ai Ucrainei, care o susțin și luptă pentru libertate - cu atât mai repede putem pune capăt acestei invazii atroce a Rusiei”, au spus autoritățile ucrainene în declarația oficială publicată în luna februarie.


După ce conflictul a luat amploare și numeroase orașe au fost bombardate fără oprire zile la rând, Penn a fost nevoit să părăsească Ucraina la începutul lunii martie. El a anunțat printr-o postare pe Twitter că a mers câțiva kilometri pe jos pentru a ajunge la granița dintre Ucraina și Polonia. Starul american a publicat o imagine în care apărea trăgând un troler, în timp ce mergea pe marginea unei șosele în care mașinile stăteau în coloană, bară la bară.

„Eu și alți doi colegi am mers kilometri întregi spre granița cu Polonia, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului.
În aproape toate mașinile care apar în această fotografie se află numai femei și copii, cei mai mulți dintre ei fără bagaje, iar mașina este singura lor proprietate de valoare”, a scris Penn.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
29 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod