Noi toți am ucis-o pe fetița de 11 ani din Dâmbovița!

Am aflat acum câteva ore despre moartea fetiței de 11 ani din Dâmbovița. E târziu în noapte și nu pot să dorm de furie. Am un copil de 10 ani care mâine o să meargă la școală, dar nu acest lucru este izvorul furiei mele.

M-am mutat dintr-un loc în altul prin toată casa și am rememorat toată vara asta. Nu mai știu nimic din ea. Știu doar Alexandra, Luiza, Gheorghe Dincă și, de acum, Mihaela și olandezul. Parcă nimic nu s-a mai întâmplat pe lângă. Fiecare grupaj de știri, pe orice post, e despre Mihaela. Nu au informații noi, dar repetă ca o caravană care anunță filme în sate că Mihaela a fost găsită moartă. Asta e pe toate posturile. Autoritățile, din nou acuzate pentru asta. Tot felul de specialiști și păreriști care știu tot și ar fi făcut totul de mii de ori mai bine sunt iar sunați sau invitați prin studiouri.

O țară de deștepți... 


Aici e problema noastră, de fapt! Că suntem o țară de deștepți care stau pe margine. Nu știm decât să începem să urlăm din taste, pe Facebook, atunci când autoritățile nu-și fac treaba.

Sau, dacă suntem niște deștepți mai norocoși, suntem și sunați de televiziuni sau chiar invitați în platou să ne dăm cu părerea la scară largă. Fiecare are o soluție și știe cum ar fi trebuit acționat.
Sigur, pentru asta am murit noi Revoluție, ca să avem acum cu toții dreptul de a ne exprima părerile, dar eu despre altceva vreau să vă scriu acum.

Am greșit noi... 

 

Mi-am dat seama acum, plimbându-mi furia prin casă, de un lucru pe care nu l-am sesizat până acum. Nu cumva am greșit noi, cu toții? Și nu, nu mă refer la greșeala de a ne lăsa conduși de oamenii care sunt la putere, ci mă refer la conduita noastră, a tuturor, în cazul crimelor de la Caracal.

În ultimele luni, nu facem decât să acuzăm toate instituțiile de incompetență.

Toți, de la un capăt la altul, sunt incapabili să-și facă meseria.

Și, acum, vă intreb pe voi: dacă un dezaxat ca cel de la Caracal (nu zic de olandez, că poate nu se confirmă) se uită la știri și vede un astfel de ”serial” sinistru, în care un neom violează, bate și omoară niște fete și o droaie de oameni care nu-s capabili să facă ceva, de ce ar sta el cuminte? Nu ar face și el la fel ca ăla? Că uite, toată lumea zice că ăștia sunt varză și nu are cine să-l prindă, nu?

Nu cumva mediatizarea asta excesivă ne face un mare, mare deserviciu? Nu zice nimeni să nu se ofere informații, dar să fie sigure, clare și obiective.

În goana după știri și cifre de audiență, s-a pierdut cu desăvârșire discernământul. În această vară, Caracalul a fost, parcă, Polul Jurnalismului în România.

Toate televiziunile și toate publicațiile s-au întrecut în a veni cu informații WOW, pentru audiență, însă, priviți de la distanță și judecați - cu mintea unui psihopat - după grupajele de știri, suntem un paradis de violuri și crime. Poți să faci orice, nimeni nu te prinde! Și aici nu numai sistemul și guvernanți și-au adus aportul. Să-mi fie cu iertare, dar în cazul Mihaelei am contribuit toți... presa, că a dat informații pe motiv că ”asta cere publicul” și publicul, care a consumat, de fapt, ce a avut. 

Iartă-ne, Mihaela... 

 
23 Septembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod