Dosar Eva. Crimele care au șocat România: 10 femei ucise cu sânge rece

Povestea tragică a Larei Șaban a fost un subiect amplu prezentat pe prima pagină a ziarelor și în emisiunile de televiziune. Moartea tinerei turcoaice, ucisă de propriul frate pentru avere, a uimit prin detaliile descoperite de anchetatori, iar cazul ei se adaugă pe lista neagră a femeilor ucise cu sânge rece.

8 crime șocante care au zguduit România au avut ca rezultat moartea a 10 femei, iar într-unul dintre cazuri asasinatul a fost comis de o femeie. Atrocitatea cu care aceasta și-a eliminat victima a marcat însă un nou reper sumbru în istoria criminalisticii românești.

1 din 9

Lara Șaban - destinul crud al unei fete care scăpase de sărăcie

Tânăra constănțeancă a avut o viață grea până a ajuns la Istanbul, unde ajunsese să trăiască pe picior mare. Viața ei s-a sfârșit însă într-un mod oribil.

Lara Şaban a avut parte de o copilărie chinuită, umbrită de sărăcie şi lipsuri. Soarta ei s-a schimbat după ce a a plecat în Turcia, acum șapte ani. Fratele fetei a rămas acasă, cu familia care trăia din banii trimişi de Lara. Aceasta l-a cunoscut pe Hüsseyin Sipahi, un influent politician turc din Istanbul, mai mare decât ea cu 23 de ani, cu care s-a căsătorit religios. Senghiuzel a devenit Lara, amanta răsfăţată a turcului care era deja însurat şi tată a trei copii. Conform ziarului Adevarul, Hüsseyin şi-a păstrat ambele familii, asigurându-i amantei un trai luxos. Rudele fetei spun că ea era căsătorită doar  religios cu politicianul turc, candidat la Primăria Istanbulului.

Lara s-a întors acasă transformată complet. Era îmbrăcată după ultima modă şi purta accesorii scumpe. Venea de la Istanbul la Constanţa cu un avion particular, închiriat pentru ea, fiica ei şi bonă, iar în oraș conducea un Porsche Panamera, în valoare de 150.000 de euro. A cumpărat imediat o casă pe strada bunicii, unde și-a mutat mama, apoi un apartament pe esplanada plajei Modern. Ambele locuinţele au fost decorate după gustul ei, excesiv de luxos, cu mobilă şi obiecte încrustate cu cristale Swarovski.

Femeia a călătorit pentru ultima oară din Turcia în România având la ea peste 125.000 de dolari în numerar, bani cu care vroia să-i cumpere un apartament mamei sale. Imediat după sosirea în țară, Lara a cumpărat de la un magazin de profil un seif pe care l-a dus în locuinţa sa din Constanţa. Ea a pus suma în casa de bani.

Pe 3 mai, Lara a fost ucisă de fratele său cu un obiect contondent, posibil un ciocan, au stabilit anchetatorii. Suspecții sunt acuzați de crimă și au primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

3 Iunie 2012
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mela pe 14 Sep 2012, 06:05
    moarte suspecta

    dar de Ioan Luchian Mihalea nu mai scrieti nimic?eram mica atunci cand a murit,cand l--au gasit mort.Nu mai stie nimeni nimic?

    1
    0

  • Elena pe 4 Iun 2012, 17:14
    Iarasi sunteti partinitori!

    Chici pe cine ati mai uitat? Pacat! Mare pacat va faceti, tainuind ! Acceptan oroarea !

    0
    1

  • gina ionescu pe 3 Iun 2012, 13:06
    femei omorate

    Dlor ziaristi ar fi bine sa scrieti si de doctorita aceea pediatra care traia cu un arhitect sini_a omorat sotia din gelozie a transat-o Aispasitbpedepsa si a iesit acum cativa ani ar fi bine sa mai scrieti si despre ea ce face dupa ce a iesit din puscarie tOATA LUMEA A CITIT SI AR FI CURIOSI CE FACE PESTE ANI SA_I LUATI UN INTERVIU MULTUMESC!!!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod