De ce îi plăcea la Balmoral. 80 de imagini din locul în care ”Regina a murit liniștită”

Știm cu toții că reședința de vară a Reginei era la Balmoral. Iată 80 de imagini din care putem înțelege ușor de ce îi plăcea suveranei să-și petreacă timpul acolo.

Castelul Balmoral se află în Aberdeenshire, Scoția. Este un edificiu impresionant a cărui istorie a început în anul 1390, când a fost atestată prima construcție.

Proprietatea a intrat în familia regală britanică în 1852, când a fost achiziționată de către Prințul Consort Albert și oferită cadou soției sale, Regina Victoria. Pentru că era prea mică pentru o familie atât de mare, au început construcția unui castel, în forma în care îl vedem azi, în 1856. 

Proprietatea a fost extinsă în toți acești ani la peste 260 kilometri pătrați, 150 de construcții și funcționează cu aproximativ 50 de angajați în permanență, la care se adaugă, în sezonul estival, când Regina se mută la Balmoral, aproximativ alți 100 de angajați. 

Paradisul Reginei

Regina iubea acest loc, fiind mereu alegerea ei pentru petrecerea verilor alături de familie, de-a lungul anilor.

Îl numea ”paradisul meu drag”. Era locul în care ea și Prințul Philip alături de cei patru copii puteau petrece liniștiți timp în natură. Regina iubea călăria, la fel cum îi plăcea să exploreze locurile la volanul unui Range Rover. 

Lord Liechfild, unul dintre fotografii familiei regale, povestea că, la Balmoral, luau tot timpul prânzul afară și mergeau în drumeții. Prințul Philip era un mare fan al grătarelor.

Toni Blair, fost prim-ministru al Marii Britanii, a scris în autobiografia sa despre viața regală de la Balmoral - ”Credeți că glumesc, dar nu glumesc!” - redând o scenă în care, după ce Prințul Philip a făcut grătar și au terminat de mâncat, Regina și-a pus mănușile de menaj și a început să strângă masa și să spele vasele.

Ba chiar l-a întrebat dacă mai mânâncă și i-a luat farfuria s-o ducă în chiuvetă.

Balmoral a fost locul în care, în 1997, familia regală primea devastatoarea veste că Prințesa Diana a murit.

Balmoral a devenit, pe 8 septembrie 2022, locul în care ”Regina a murit liniștită”.

 

Îți recomandăm și:

Cea mai mare suferință a Reginei Elisabeta este că trei din cei patru copii ai săi au divorțat, potrivit unei noi biografii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fotografie la 90 de ani, alături de strănepoţi

Prințul Philip, o viață dedicată Reginei: 35 imagini din trecutul său

Adevărul despre relația dintre Prințesa Margaret și sora ei, Regina Elisabeta a II-a: Dezvăluirile unui biograf

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Au fost la un pas să nu se căsătorească

 

Foto: Depositphotos, Hepta, Facebook
De Eva
eva
9 Septembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod