Viscol la munte

Avertizare meteo: Viscol la munte, în 14 judeţe până la ora 23:00

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de viscol şi ninsori în 14 judeţe, fiind vizată zona de munte. Totodată, o informare meteo anunţă vânt puternic până sâmbătă noaptea. Două atenţionări nowcasting cod portocaliu şi galben anunţă ninsoare viscolită în patru judeţe.
Vineri până la ora 23:00, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Sunt vizate de această avertizare zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

O informare meteo în vigoare până sâmbătă la ora 2:00 anunţă că vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45-55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

Vineri, ANM a emis şi două atenţionări nowcasting: una cod portocaliu care semnalează până la ora 10:00, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara vânt cu rafale de 120-140 km/h şi alta cod galben în vigoare până la ora 8:00, pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, anunţând intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90-100 km/h.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod