Angelina Jolie, dusă de urgență într-un adăpost antiaerian în timp ce se afla într-o vizită în orașul Liov din Ucraina

Într-un video publicat pe rețelele de socializare, actrița în vârstă de 46 de ani se îndreaptă cu pași repezi către un adăpost antiaerian din orașul ucrainean Liov atunci când sirenele de raid aerian încep să sune. 


Angelina și persoanele din staff-ul său, precum și oficiali ucraineni, pot fi observați în timp ce se îndreaptă către adăpostul antiaerian. O femeie din anturajul actriței îi roagă pe oameni să nu mai filmeze. Însă actrița și-a păstrat zâmbetul pe buze chiar și într-o astfel de situație periculoasă și a făcut cu mâna spre cameră. Întrebată de cineva dacă se teme, ea a răspuns „Sunt OK”.


Angelina Jolie este trimis special al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.
Ea s-a întâlnit în Ucraina cu copiii orfani și strămutați – inclusiv cu tineri evacuați din Mariupol – precum și cu voluntarii ucraineni și cu medicii care îi îngrijesc.

Înainte ca sirenele antiaeriene să pornească, Angelina a fost filmată zâmbind și făcând cu mâna fanilor în timp ce se afla într-o cafenea în Liov.

Deputata ucraineană Inna Sovsun a scris pe Twitter, distribuind imaginile, că Angelina Jolie a venit în Ucraina ca ambasador UNICEF pentru a ajuta ucrainenii afectați de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Ucrainenii o apreciază foarte mult”, a scris ea.

Potrivit Daily Mail, guvernatorul regional din Liov, Maksym Kozytsky, a declarat că actrița americană a venit în Ucraina pentru a se întâlni cu persoanele refugiate, care au fugit din alte zone ale Ucrainei pentru a se adăposti în Liov.
Printre acestea se numără și mulți copii care primesc tratament pentru rănile suferite în urma atacul cu racheta de la gara Kramatorsk, care a avut loc la începutul lunii aprilie.

Atacul armatei ruse a vizat în mod intenționat o gară aglomerată dintr-un oraș ucrainean, în care se aflau în special femei și copii care încercau să fugă din calea războiului. 52 de persoane au fost ucise, iar alte zeci rănite.

„A fost foarte mișcată de poveștile copiilor”, a spus Kozytsky. „O fetiță chiar i-a povestit ce a visat”, a adăugat acesta.

El a mai declarat că Jolie a vizitat un internat, a vorbit cu elevii și a făcut poze cu ei, adăugând că „a promis că o să mai vină”.

În luna februarie, Jolie a vorbit despre războiul din Ucraina într-o postare pe Instagram, unde este urmărită de peste 12,7 milioane de persoane.

„La fel ca mulți dintre voi, mă rog pentru oamenii din Ucraina.
Scopul meu, alături de colegii mei de la @refugees este ca tot ce este posibil să se facă pentru a se asigura protecția și drepturile umane de bază pentru cei refugiați în regiune. Am văzut deja că sunt victime și că oamenii își părăsesc casele pentru a ajunge în locuri sigure”, a scris Angelina.

„Vizita a fost o surpriză pentru noi toți”, a scris guvernatorul regional din Liov pe canalul său Telegram.

„Mulți oameni au văzut-o pe Doamna Jolie în Liov și le-a fost greu să creadă că este cu adevărat ea. Dar din 24 februarie, Ucraina a arătat întregii lumi că se întâmplă multe lucruri incredibile aici”, a continuat el.

Potrivit agenției ONU pentru refugiați, peste 12,7 milioane de persoane și-au părăsit locuințele în ultimele două luni, ceea ce reprezintă în jur de 30% din populația Ucrainei de dinainte de izbucnirea războiului.
1 Mai 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod