Stish, eroul necunoscut. Povestea celui care a fost „numărul 31“ din Colectiv

Costel Carlicean, în vârstă de 44 de ani, nu avea rude şi a fost până la urmă recunoscut de prieteni. A murit salvând oameni din incendiul devastator.

Costel Carlicean, căruia amicii îi spuneau Stish, a murit ca un erou vineri seară, salvând vieţile altora din infernul de la Colectiv. Trupul său a rămas ultimul neidentificat, întrucât tânărul nu avea rude, dar a fost recunoscut mai târziu de prietenii care începuseră să-l caute. Aceştia sunt împietriţi de durere şi au decis să se ocupe ei de înmormântare, întrucât Stish nu avea pe nimeni.

Costel avea 44 de ani și era un om de milioane, spun cei care îl cunoşteau. Alina, mama unui copil pe care Stish l-a căutat ore în șir, a făcut o mărturisire emoţionantă.

"Nu pot să nu-mi aduc aminte de... OMUL... Stish(Costică), acel OM care în urmă cu mulți ani... să fie 19... a simțit în mine disperarea unei mame când își pierde copilul... fără să-l rog, sau să-i spun ceva, s-a înverșunat în căutarea copilului de numai trei anișori... găsindu-l după vreo 3 ore, în siguranță, la secția de poliție... așa un OM era Stish... voluntar,... tăcut în ce facea,... discret... ciudat pot spune, cu o viață nu tocmai blândă cu el, un adolescent crescut fără tată, fără suport, cu mama bolnavă, mamă care a obosit mult prea devreme, stingându-se în urmă cu doi ani...", a scris ea pe Facebook.

"OMUL Stish rămas singur, fără urmă de familie, rădăcini, a încercat să lupte, dar pentru el lupta s-a rezumat la a fi OM de azi pe mâine...
La Colectiv a făcut la fel... s-a lasat pe el deoparte, gândindu-se că de fiecare dată la suferința altora... a salvat oameni... e un erou... dar prietenii, singura lui familie dealtfel... au pierdut un prieten, un OM ... de unde vorba... <<lume multă... OAMENI puțini>> și-mi permit să adaug... din ce în ce mai puțini... Drum lin spre steaua ta, Stish"
, a încheiat cea care îi este veşnic recunoscătoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod