Înmormântarea Reginei Elisabeta. Cum se va desfășura această zi istorică - 50 imagini

Această zi istorică de doliu va fi un spectacol solemn care se va încheia cu locul final de odihnă al Majestății sale.
Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc astăzi la Westminster Abbey, înainte ca Majestatea Sa să fie înmormântată alături de regretatul ei soț, Prințul Philip, la Capela St. George din Windsor.

Se așteaptă ca Londra să fie la capacitate maximă, deoarece sute de mii de binevoitori vin în capitală pentru a urmări procesiunile care se desfășoară pe parcursul aceste zile istorice de doliu.

Sute de demnitari străini care au participat aseară la o recepție la Palatul Buckingham găzduită de regele Charles vor fi prezenți, inclusiv președintele american Joe Biden.

Sicriul Reginei, care a fost expus pentru public și care a îndurerat mii de îndoliați în ultima săptămână, va fi purtat într-o procesiune la Westminster Abbey la ora 10.44 (ora locală) înainte de înmormântarea de stat la ora 11.00.

Ora 6:30 ora locală


Expunerea pe catafalc se va încheia luni la ora 6.30, înainte ca sicriul Reginei să fie dus la Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare.

Ora 8:00


Invitații încep să se strângă la Westminster Abbey.
Şefii de stat şi reprezentanţii guvernelor de peste mări și țări, inclusiv familiile regale străine, guvernatorii generali şi prim-miniştrii se vor aduna mai întâi la Spitalul Regal din Chelsea înainte de a porni spre Westminster.

Ora 10:44


Sicriul va pleca de la Westminster Hall la Westminster Abbey. Membri ai Familiei Regale, inclusiv noul rege și fiii săi, Prințul William și Prințul Harry, vor face parte din cortegiul funerar.

Sicriul așezat pe un afet de tun al Marinei Regale va fi tras de 142 de marinari.

Înainte de slujbă, celebrul Big Ben va suna în fiecare minut timp de 96 de minute, reflectând anii de viață ai Reginei.

Ora 11:


Funeraliile vor începe la ora locală 11 și vor urma un protocol strict.
În abația care găzduiește slujba de înmormântare a avut loc încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953 și este și locul unde s-a căsătorit cu Prințul Filip, în 1947.

Ora 11:55


Un sunet de goarnă va marca o reculegere națională de două minute. Ceremonia se va încheia cu salutul regal și intonarea imnului național.

Ora 12:15


Sicriul Reginei va ieși din Westminster Abbey la ora 12:15 și va fi condus într-o procesiune la Wellington Arch. Apoi va porni în ultima sa călătorie spre Castelul Windsor.

Regele și Regina Consort, Prințul și Prințesa de Wales și alți membri ai familiei regale vor pleca spre Windsor cu mașina.

Ora 15:00


Sicriul ajunge la castel și va urma o procesiune de 5 kilometri pe jos, pe Long Walk, spre Castelul Windsor.

Ora 16:00


Sicriul va ajunge la Capela St.
George pentru slujbă. Această capelă este aleasă de Familia Regală pentru nunți, botezuri și înnmormântări. La slujbă vor participa aproximativ 800 de persoane.

Spre finalul slugbei, Coroana Imperială, globul și sceptrul Suveranului vor fi îndepărtate din vârful sicriului, iar Regina va fi mutată în cripta regală a capelei, unde este înmormântat și prințul Philip.

Ora 19:30


Regina va fi înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh, la capela memorială Regele George al VI-lea, situată în interiorul Capelei St. George. Pe placa de marmură a mormântului va fi gravat "ELIZABETH II 1926-2022".

Sursă: dailymail
Foto: hepta
19 Septembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod