La aproape un an de la când și-a împușcat, accidental, directorul de imagine, Alec Baldwin își plânge de milă și arată cu degetul spre alții

Actorul Alec Baldwin spune că nu crede că el sau altcineva se va confrunta cu acuzații penale în urma împușcăturii fatale de anul trecut, de pe platoul de filmare al peliculei „Rust” – un episod tragic despre care spune că „i-a luat ani din viață” și l-a costat pe plan profesional.
Procurorii încă așteaptă raportul de investigație de la biroul șerifului din Santa Fe, după care vor cântări dovezile de la filmările din 21 octombrie 2021, ce aveau loc în afara orașului Santa Fe, New Mexico, pentru a stabili dacă vor urmări acuzații. Baldwin și membrii echipei repetau o scenă într-o biserică rustică, în momentul în care, în mâna actorului, un pistol de recuzită s-a descărcat, ucigând-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.
 
 
Halyna Hutchins


 

Armurierul și asistentul regizorului, acuzați de Baldwin

 

Investigațiile asupra tragediei s-au concentrat asupra modului în care o muniție reală a ajuns pe platoul de filmare.
În interviul său pentru CNN, Baldwin i-a atribuit lui Hannah Gutierrez Reed responsabilitatea tragediei, care a servit ca armurier și asistent de recuzită al filmului, și asistentul regizorului Dave Halls, care i-a înmânat arma. 
 

Prin avocații lor, atât Gutierrez Reed, cât și Halls l-au acuzat pe Baldwin că a aruncat vina asupra altora

 
 
„Cineva, care ar fi trebuit să știe mai bine, a băgat un glonț adevărat în pistol. Aceasta a fost treaba ei [Hannah Gutierrez Reed]. Treaba ei era să se uite la muniție și să pună cartușele sau cartușele goale, și nu trebuia să existe cartușe active pe platou. Sunt doi oameni care nu au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă. Nu stau acolo spunând că vreau ca ei, știi, să meargă la închisoare, sau vreau ca viața lor să fie un iad. Nu vreau asta, dar vreau ca toată lumea să știe că aceștia sunt cei doi oameni care sunt responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat.”, a spus Baldwin.
 

Pistolul nu a fost verificat înainte de filmarea scenei tragice?

 

Conform unei plângeri administrative depuse de către biroul de sănătate și siguranță ocupațională al Departamentului de Mediu din New Mexico împotriva companiei de producție, Gutierrez Reed i-a spus lui Halls să o alerteze când sosește Baldwin, astfel încât să poată efectua un control de siguranță asupra armei sale de foc.
Plângerea continuă spunând că armurierul a părăsit biserica „așteptându-se ca domnul Halls să o anunțe când a sosit domnul Baldwin”. În schimb, se spune în plângere, Halls i-a înmânat revolverul direct lui Baldwin.
 
 
 
„De ce [Gutierrez Reed] nu a verificat acel glonț? De ce nu i-a ascultat Halls? De ce mi-a dat pistolul? De ce nu a verificat? De ce a spus echipei că era o armă rece, fără muniție adevărată, ci cu gloanțe oarebe?”, a declarat Baldwin. 
 
De asemenea, Baldwin s-a întrebat cu voce tare dacă Seth Kenney, furnizorul de recuzită al filmului, a adus accidental gloanțe adevărate pe platoul filmului „Rugină”. 
 

Furnizorul de muniție al filmului, dat în judecată

 

Un raport FBI a arătat că anchetatorii au examinat zeci de cartușe, inclusiv de pe platou și dintr-o locație separată din Albuquerque. Majoritatea celor examinate pe platou nu au fost găsite compatibile cu cartușele active.
 
În ianuarie, Gutierrez Reed a dat în judecată furnizorul de arme și muniție al filmului, acuzând PDQ Arm and Prop, LLC. și fondatorul său, Seth Kenney, de încălcarea practicilor comerciale, de etichete false și înșelătoare ale produselor și de denaturări. În proces, Gutierrez Reed susține că Kenney i-a vândut un depozit de muniție falsă cu în care erau amestecat și cartușe active.
 
Avocații lui Kenney au depus la dosar un răspuns, negând orice acuzație și cerând instanței să respingă cazul.
 
„Suntem de acord cu domnul Baldwin și credem că Seth Kenney, în calitate de furnizor principal de muniție, a combinat cartușele active cu carcasele goale, în muniția furnizată. Am cerut din nou ca Biroul Șerifului din Santa Fe și FBI să testeze rundele live pentru amprentele digitale și ADN pentru a confirma de unde provin. Până în prezent, ei nu au făcut acest lucru cu privire la această întrebare vitală, la care trebuie să se răspundă pentru a descoperi adevărul deplin despre ceea ce sa întâmplat.
Nu suntem de acord cu încercările domnului Baldwin de a îndrepta vina asupra altora. Nu este treaba lui să decidă sau să dea vina”, a declarat Jason Bowles, avocatul lui Gutierrez Reed pentru CNN.
 
Mai mult, într-o declarație, avocatul lui Halls a spus că Baldwin încearcă să îndepărteze vina de la sine. 
 
„Baldwin arată cu degetul către ceilalți pentru că dovezile îl incriminează. Halls nu este responsabil. Toată lumea trebuie să se oprească. Oamenii arată doar cu degetul către Halls pentru că ei nu își asumă responsabilitatea de a greși. Halls este un țap ispășitor. Oamenii trebuie să se uite la dovezi”, a spus Lisa Torraco, avocatul lui Halls.
 

Baldwin spune că nu a apăsat trăgaciul, expertiza FBI o dă la întors

 

Baldwin a spus în repetate rânduri că nu a armat pistolul și nu a apăsat pe trăgaci.
 
O expertiză a FBI a concluzionat că actorul și producătorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă din greșeală directoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei Rust, relatează Sky News. Arma nu s-ar fi putut descărca singură, spun experții FBI. Totuși, raportul a remarcat că în cele din urmă pistolul a funcționat defectuos în timpul testelor FBI, după ce părțile interne s-au fracturat, ceea ce a făcut ca pistolul să ajungă în poziția armată fără a apăsa trăgaciul.
 
 
 
Luke Nikas, un avocat al actorului, a declarat duminică pentru CNN că raportul FBI „este interpretat greșit”.

„Când Alec Baldwin a apărut în acea zi tragică pentru filmări, nu a avut niciun motiv în lume să creadă că era un glonț real în acea armă, în acea biserică sau chiar pe acea proprietate Ar fi o mare eroare judiciară [a-l acuza pe Baldwin]. Nu vreau să văd pe nimeni suferind”, a spus Nikas, pentru CNN.

 

Actorul a angajat un detectiv particular

 

În ultimele 11 luni, Baldwin spune că a reluat evenimentele care au dus la împușcătura fatală.
În timp ce așteaptă ca procurorii din Santa Fe să anunțe rezultatele anchetei lor, Baldwin spune că a luat lucrurile în propriile mâini și a angajat un detectiv particular.
 
Pe baza a ceea ce i-a raportat anchetatorul său privat, Baldwin a spus că nu crede că va fi acuzat penal. De asemenea, el a mai adăugat că, după părerea sa, nici Gutierrez Reed și nici Halls nu vor fi acuzați penal.
 
„Sunt destul de încrezător că niciunul dintre ei nu ar trebui să mai lucreze vreodată într-un platou de filmare. Cred cu sinceritate... [anchetatorii] vor spune că acesta a fost un accident. Este tragic”, a declarat Baldwin, care a adăugat că nu vrea să-l „condamne” pe Gutierrez Reed.
 
După acest tragic incident, filmările la „Rust” s-au oprit, iar Baldwin spune că a făcut eforturi mari pentru a încerca să finalizeze filmul, într-un efort de a oferi venituri potențiale soțului lui Hutchins, Matthew Hutchins, și fiului lor.
 
Soțul văduv al directoarei de imagine ucisă, Halyna Hutchins, a dat în judecată compania de producție a filmului, iar Baldwin este numit unul dintre respondenți.
 
„Oamenii vorbesc despre terminarea filmului pentru a o onora pe Halyna și sunt cu toții favorabili acestei idei, ceea ce este grozav. Dar, mai important, am vrut, astfel, să punem bani în buzunarul copilului Halynei”, a spus Baldwin pentru CNN, referindu-se la fiul lui Hutchins.
 

Baldwin se vaită că nu mai găsește de muncă iar soția sa trebuie să nască

 

Baldwin spune că și-a pierdut cinci oferte de muncă, după tragicul incident de la filmările din peliculei „Rust” și ar fi renunțat la film dacă nu ar fi avut nevoie de bani, în contextul în care soția sa, Hilaria Baldwin, așteaptă al șaptelea copil în această toamnă.
 
 
 
„Ieri am fost concediat de la un alt loc de muncă”, a spus el. „Acolo eram pregătit să merg la un film, să sar într-un avion...
Am vorbit cu acești tipi de luni de zile și mi-au spus ieri că <<nu vrem să facem filmul cu tine din cauza asta>>”, a declarant Baldwin.
Baldwin mai spune că se teme pentru siguranța lui, deoarece fostul președinte Donald Trump a spus, public, că el crede că actorul a ucis-o pe Hutchins în mod intenționat.
 

Actorul spune că trăiește acel tip de stres care i-a luat „ani de zile din viață”

 
Dacă nu aș fi avut-o pe soția mea, nu știu unde aș fi acum... Dacă n-aș fi avut-o, probabil aș fi renunțat, m-aș fi pensionat, aș fi plecat, știi că aș fi vândut tot ce am avut, aș fi luat o casă în mijlocul unui ținut de nicăieri și mi-aș găsi altceva de făcut, aș intra în vănzări de imobiliare”, a mai spus actorul.
 

Actorul spune că nu va mai folosi niciodată arme la filmări

 
 
Dacă se va întoarce la filmări, Baldwin spune că nu va mai lucra cu arme. Realizatorii de film din zilele noastre pot folosi efecte digitale pentru a crea arme realiste pe ecran, a mai afirmat actorul.
 
De asemenea, Baldwin mai spune că nu trece o zi în care să nu se gândească la Hutchins și la ce s-a întâmplat în acea zi.
„Toată lumea o adora ca persoană. Că a murit, acesta este cel mai rău lucru dintre toate. Cineva a murit și era de evitat. A fost atât de inutil. În fiecare zi din viața mea mă gândesc la asta”, a spus Baldwin, lăudând talentul și caracterul lui Hutchins.
 
Foto: HEPTA 

16 Septembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod