Astronauta Christina Koch a revenit pe Pământ după ce a doborât recordul de 328 de zile petrecute în spațiu

Astronauta NASA Christina Koch a revenit în siguranță pe Pământ după ce a doborât recordul de 328 de zile petrecute în spațiu, cea mai lungă perioadă continuă petrecută în spațiu de o femeie.
Koch a aterizat în stepa din Dzhezkazgan, Kazakhstan joi, la ora 15:00, ora locală, alături de comandantul Luca Parmitano, de la Agenția Spațială Europeană, și Alexander Skvortsov, din cadrul Agenției Spațiale Ruse Roscosmos.

Astronauta americană în vârstă de 41 de ani a zâmbit și i-a salutat pe cei din echipa de suport care au întâmpinat capsula Soyuz. Toți cei trei astronauți care au ajuns joi pe Terra au aterizat în siguranță.

Cele 11 luni petrecute de Christina Koch pe Stația Spațială Internațională au reprezentat prima sa misiune în spațiu.
Koch a întregistrat o altă premieră istorică. Alături de astronauta Jessica Meir a format prima echipă exclusiv feminină care a ieșit în spațiu, pentru a înlocui o unitate de control defectă.

În timpul Expediției 61, Koch și alți cinci membri ai echipajului au trăit pe Stația Spațială Internațională realizând experimente și înlocuind echipamente cu tehnologie învechită.

Astronauta a realizat numeroase fotografii uimitoare din spațiu, pe care le-a publicat pe pagina sa de Facebook.

Christina Koch calcă pe urmele altor câtorva astronaute care au stabilit recorduri, inclusiv Peggy Whitson, care s-a retras din activitate în iunie 2018.

Whitson, în vârstă de 58 de ani, deține multiple recorduri: cel mai mult timp petrecut in spațiu de-a lungul carierei (665 de zile) și cele mai multe ieșiri în spațiu (10 ieșiri în afara Stației Spațiale, cu o durată totală de 60 de ore).
De asemenea, a fost prima femeie comandant al stației spațiale și prima femeie care a fost numită comandant al stației de două ori.
 
Foto: Hepta, Facebook Christina Koch 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
7 Februarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod