telescop

Fenomen misterios: 19 semnale din Spațiu, descoperite de un radiotelescop din Australia

Un radiotelescop din vestul Australiei a depistat 20 de semnale misterioase. Cercetătorii încearcă acum să identifice originea acestora.

O echipă de cercetători din statul Western Australia a detectat, în decurs de un an, cu ajutorul unui radiotelescop, 19 semnale radio misterioase, denumite "impulsuri radio rapide" (FRB - fast radio burst), aproape de două ori mai multe decât numărul identificat la nivel global de la descoperirea acestui fenomen, în anul 2007, relatează Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă australieni au identificat cel mai apropiat şi cel mai strălucitor "impuls radio rapid" detectat până în prezent.

"Folosind noua tehnologie de la Australia Square Kilometre Array Pathfinder, am demonstrat, de asemenea, că semnalele radio au originea mai degrabă în altă zonă a spaţiului cosmic decât în galaxiile învecinate"
, a precizat Ryan Shannon de la Swinburne University of Technology.

Impulsul radio rapid (FRB) este un flash puternic de energie care provine din afara galaxiei noastre şi durează doar câteva milisecunde.

Cercetătorii nu ştiu ce anume le produce sau din ce galaxii provin, dar spun că fenomenul implică o cantitate extraordinară de energie, echivalentă cu energia produsă de Soare într-un interval de 80 de ani.

Unul dintre autorii studiului, Jean-Pierre Macquart, de la Curtin University, a declarat că impulsurile călătoresc miliarde de ani şi trec din când în când prin nori de gaz. "De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, diferitele lungimi de undă care alcătuiesc un impuls sunt încetinite în mod diferenţiat", a explicat el.

"În cele din urmă, diferitele lungimi de undă ale semnalului ajung la telescopul de pe Terra în momente diferite, asemenea înotătorilor la linia de finiș. Monitorizarea sosirii diferitelor lungimi de undă ne oferă indicii despre cantitatea de materie pe care a parcurs-o semnalul în călătoria sa", a adăugat Macquart.



Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod