Femeie la calculator

10 ore petrecute zilnic la birou te îmbătrânesc cu 8 ani. Este şocant ce au descoperit experţii!

Este cunoscut faptul că sedentarismul ne pune în pericol sănătatea, dar ştiai că 10 ore petrecute zilnic la birou te îmbătrânesc cu 8 ani?

Cele 8 sau 10 ore pe care le petreci zilnic la birou stând pe un scaun accelerează procesul de îmbătrânire, astfel că în fiecare zi tu îmbătrâneşti cu 8 ani, după cum se arată într-un studiu recent realizat şi citat de publicaţia britanică DailyMail.

Mai mult, petrecerea unui timp atât de mult stând pe scaun mai are şi alte efecte devastatoare asupra organismului. Se pare că tot aceste ore petrecute stând jos sunt cele care cresc riscul de cancer, diabet şi boli cardiovasculare.

Aceste rezultate s-au observat în urma unei analize atente a obiceiurilor zilnice pe care le-au avut în jur de 1500 de femei cu vârsta peste 64 de ani.



După ce au monitorizat atent activitatea acestor femei, specialiştii de la Universitatea California, San Diego au observat o legătură directă între stilul de viaţă sedentar şi îmbătrânirea prematură a celulelor în corp.

"Studiul nostru arată că celulele corpului îmbătrânesc mult mai repede atunci când avem o viaţă sedentară. Astfel că vârsta cronologică pe care o ai în buletin nu este aceeaşi cu cea biologică, deoarece starea funcţională a organismului este afectată", explică Dr Aladdin Shadyab, coordonatorul studiului.


30 de minute de sport pe zi împiedică acest dezastru


Doar 30 de minute de sport în fiecare zi pot să împiedice acest efect devastator pe care îl are sedentarismul şi staul pe scaun la birou. Acest lucru chiar funcţionează şi trebuie să te motiveze să acorzi o importanţă crucială sportului! Specialiştii au constatat că în cazul femeilor care au petrecut multe ore la birou, dar au avut grijă să facă zilnic măcar câte 30 de minute de mişcare, riscul de îmbătrânire celulară a fost mult mai mic.



Dacă eşti nevoită să petreci multe ore stând pe scaun este foarte important să te asiguri că respecţi pauzele pe care trebuie să le faci la fiecare oră. Ridică-te de pe scaun şi plimbă-te puţin sau fă câteva exerciţii simple de stretching. Iată un video care te învaţă câteva exerciţii de bază pe care le poţi face oricând în timpul orelor petrecute la birou!

20 Ianuarie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod