Spatiul virtual, Cupidon pentru omul modern

Stiati ca, potrivit statisticilor, in Romania sunt 94 de barbati la 100 de femei? Ca 11 milioane de romani nu au un partener, peste jumatate fiind din Bucuresti? Ca doar 5,9% din acestia folosesc un site de dating? Si mai stiati ca, din cele aproape 30.000 de site-uri romanesti, doar 157 sunt dedicate dragostei virtuale?

Desi, in medie, o persoana de 27 de ani are 11 prieteni singuri, romanii sunt mai reticenti in ceea ce priveste folosirea mediului virtual specializat pentru a-si gasi sufletul pereche, spre deosebire de oamenii din tarile occidentale sau SUA. De pilda, in Europa, 10% din burlaci si burlacite isi cauta un partener pe site-urile de dating. Totusi, piata este in crestere in ultimii ani, Sentimente.ro (infiintat in 2001), liderul pe acest segment, ajungand la peste 800.000 de conturi inregistrate.

Printre motivele care au dus la cresterea numarului de persoane singure si, implicit, a pietei de dating online se numara:

- stilul de viata orientat spre cariera si mai putin spre viata personala
- scaderea implicarii si cresterea pretentiilor: multe cupluri renunta rapid la o relatie, fara sa faca eforturile pe care generatiile anterioare le faceau
- cresterea numarului de divorturi, numarul persoanelor singure este in crestere cu 9% de la an la an

Iata principalii jucatori de pe piata de dating din Romania:



Portretul utilizatorului de dating online

- Potrivit unei statistici realizate de Sentimente.ro, cel mai mare site de profil din Romania, numarul barbatilor care isi cauta perechea pe internet este mai mare decat cel al femeilor.
- Varsta dominanta este 25-34 de ani (42%), urmatoarea in top fiind 35-44 de ani (28%).
- Cei mai activi utilizatori au intre 40 si 44 de ani: trimit mesaje, comenteaza și viziteaza cele mai multe profile. Ei sunt, se pare, interesati mai ales de femei de aceeasi varsta, deoarece majoritatea mesajelor se îndreaptă catre acest segment.
- Cele mai cautate femei au, in general, varste cuprinse intre 30 si 39 de ani. Ele primesc cele mai multe mesaje, inclusiv de la barbati mai tineri.
- Majoritatea utilizatorilor au venituri de pana in 1.200 de euro.
- 47% din utilizatorii Sentimente.ro sunt absolventi de facultate

Cum a reusit Sentimente.ro sa obtina o treime din increderea utilizatorilor de site-uri de dating?

1. Dintotdeauna, orice profil de pe Sentimente.ro a fost trecut printr-un amplu sistem de verificare:
- fiecare fotografie, inainte sa apara pe site, este aprobata manual de catre echipa Sentimente.ro
- prin revizuire manuala trec si fiecare descriere de profil/nume de utilizator/materiale audio, video incarcate de utilizatori

2. Sentimente.ro are un sistem de raportare abuz rapid si usor de folosit de orice tip de utilizator, la indemana peste tot in site
- raportarile sunt tratate de echipe specializate de Asistenta Clienti in maximum 12 ore
3. Sentimente.ro beneficiaza de un sistem inteligent de banare a utilizatorilor care incalca regulile:
- acestora li se restrictioneaza complet accesul la comunicare si interactiune pe site pentru diferite perioade de timp (in functie de gravitate)
- chiar daca acestia isi sterg contul si creeaza un altul, sistemul este capabil sa identifice utilizatorul si sa mentina restrictia
- este cel mai avansat sistem de restrictionare a accesului pe care il poate folosi un site dating

4. Sentimente.ro a implementat un concept de dubla verificare:
- pentru a veni in ajutorul echipelor de Asistenta Clienti, exista procese automate care detecteaza cuvinte/sintagme/elemente interzise si le evidentieaza/marcheaza in black lists (liste negre) astfel incat factorul uman si procesul automat sa aiba 100% rata de succes in filtrarea continutului site-ului
- regulile de conduita pe site si listele negre sunt updatate constant

5. Siguranta utilizatorilor pe site-ul Sentimente.ro si mentinerea unui spatiu online civilizat sunt asigurate 7/7 de catre echipe specializate de Customer Service.


Dovada ca Sentimente.ro este un site de dating serios, care ajuta in mod real si constant romani din toata tara, si nu numai, sa-si gaseasca pereche sunt chiar testimonialele utilizatorilor. Iata doar doua dintre miile de povesti de succes:

 

"Prin Sentimente ne-am cunoscut, a doua zi ne-am intalnit si... in 5 luni ne-am casatorit. Dupa un an a aparut rodul iubirii noastre, baietelul nostru! Deci, e posibil daca esti serios si stii ce vrei"

 

Camelia si Ionel (Focsani)

"Am inceput sa ne scriem mesaje pe Sentimente.ro la sfarsitul lunii octombrie 2012. Am descoperit ca ne asemanam foarte mult si ca ne completam reciproc, ceva ce nici unul din noi nu mai avusese inainte. A existat o conexiune, o chimie foarte puternica intre noi de la inceput... si am ajuns ca in data de 30 decembrie 2012 sa o cer in casatorie, iar ea a acceptat"

Mihai si Cristina (Bucuresti)

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • matri.ro pe 13 Ian 2016, 05:42
    cifre din burta

    Raportul barbati:femei pe un site de dating fara profile false e cam 5:1.

    0
    1

  • Vedec Mihai pe 18 Apr 2013, 21:17
    o retea sociala romantica noua:

    Permite-ti sa va aduc la cunostinta aparitia proiectului online, www.uiuiu.ro. Prieteni sau iubiti, o retea sociala pentru Romani.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod