EDP Renewables

#VeștiBune: EDP Renewables a ajutat comunitățile locale din România cu 50,000 de euro pentru lupta împotriva Covid-19

Compania a luat această inițiativă pentru a ajuta cinci comunități locale să combată pandemia.

EDP Renewables (Euronext EDPR), lider global în sectorul energiei regenerabile și unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, prezent în 14 țări, a ajutat cinci comunități locale donând 50.000 de euro pentru lupta împotriva Covid-19. Compania EDPR împreună cu “Salvați Copiii” și “Bună ziua, Copiii din România” a ajutat fiecare comunitate cu câte 10.000 de euro care au scopul să atenueze efectele pandemiei Coronavirus.

Acest ajutor a fost distribuit în cinci comune din trei județe din România și a constat în mai multe inițiative: de la banca de alimente, achiziționarea de echipamente medicale, dispozitive medicale și truse de testare rapidă, până la tehnică digitală (calculatoare, tablete etc) pentru a facilita învățarea online.

Împreună cu cele două ONG-uri, s-a efectuat un studiu al nevoilor fiecărei comunități pentru a asigura utilizarea cea mai eficientă a acestui ajutor.



Eduardo Nieto, General Manager EDPR România, a declarat: „Avem un impact semnificativ în sectorul energetic local și dorim să avem și un sprijin semnificativ pentru a ajuta comunitățile locale să lupte împotriva efectelor acestei pandemii. Ajutorul nostru va fi utilizat pentru achiziționarea de produse dezinfectante, echipamente medicale și dispozitive digitale de educație pentru a facilita învățarea online a copiilor din comunitățile noastre alături de care ne desfășurăm activitatea. În aceste momente dificile, trebuie să fim apropiați și să oferim tot sprijinul nostru acestor comunități”.

Ajutorul EDPR în cifre:

 
- 245 de copii ajutați cu rechizite de școală, inclusiv cărți, laptopuri sau tablete;
- 250 de familii ajutate cu produse alimentare de bază și produse dezinfectante;
- 2 spitale dotate cu echipament medical (Constanța și Ialomița);
- 450 de persoane vulnerabile afectate de COVID-19 au fost ajutate
- Linie de consiliere (online/telefonic) pentru comunitatea locală;
- 5 comunități, în 3 județe.

Contribuția de 800.000 de euro a EDP Renewables la combaterea Covid-19 face parte dintr-o sumă de peste 5 milioane de euro distribuită în întreaga lume de către grupul EDP, pe piețe precum Belgia, Brazilia, Columbia, Spania, SUA, Franța, Grecia, Italia, Polonia și Portugalia.

Despre EDP Renewables (EDPR)


EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider la nivel mondial în domeniul energiei regenerabile, ocupând locul patru în topul celor mai mari producători de energie eoliană din lume.

Datorită sistemului de dezvoltare durabil, activelor de primă clasă și nivelului de productivitate care a propulsat-o în poziția de lider de piață, EDPR a trecut în ultimii ani printr-un proces de dezvoltare excepțional și este prezentă în acest moment pe 14 piețe internaționale (Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Franța, Grecia, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Regatul Unit și SUA).



EDPR a semnat un memorandum de înțelegere cu Engie pentru crearea unei societăți pe acțiuni (50/50) pe segmentul energiei eoliene pe platforme maritime. Noua companie se va clasa în topul celor cinci mari operatori din domeniul energiei eoliene pe platforme maritime și își va începe activitatea până la sfârșitul anului 2019.

Energias de Portugal, S.A.

(„EDP“), acționarul principal al EDPR, este o companie producătoare de energie la nivel mondial și un lider în ceea ce privește crearea de valoare, inovații și durabilitate. EDP a fost inclusă în indicele Dow Jones Sustainability Index timp de 12 ani consecutivi.

Pentru informații suplimentare, accesați www.edpr.com.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod