Cafeaua dalgona. Ce este și cum să o prepari - VIDEO

Sigur ai văzut pe rețelele de socializare imagini cu un preparat din cafea care arată mai degrabă ca un desert, decât ca o băutură. Este vorba despre cafeaua dalgona, care se prepară din cafea instant și are o textură cremoasă.

Ce este cafeaua dalgona?


Cafeaua dalgona este o băutură pe bază de cafea instant care a devenit virală pe rețelele de socializare. A apărut prima dată în Coreea de Sud și i-a cucerit rapid pe iubitorii de cafea. Poate fi numită și „cappucino inversat”, pentru că are la bază lapte și în partea de sus spumă fină obținută din cafea instant amestecată cu apă caldă. Este preparată cu lapte cald sau rece, fiind o băutură perfectă atât pentru vară, cât și pentru zilele reci de iarnă.

Trendul cafelei dalgona a devenit viral odată cu pandemia de coronavirus și izolarea impusă în Coreea de Sud pentru prevenirea răspândirii virusului.
Din acest motiv a mai fost numită și „cafea de carantină”.

Citește și: Minunile unei brutărițe. 30 de modele de pâine care au cucerit lumea

Numele cafelei dalgona este atribuit actorului Jung Il-woo, care a comandat o cafea asemănătoare într-o cafenea din Macao, în timpul unei emisiuni culinare. Actorul a considerat că are un gust asemănător cu dalgona, un tip de bomboane realizate din zahăr caramelizat și bicarbonat de sodiu, care sunt foarte populare în Coreea.

Sub hashtagul #dalgonacoffeechallenge, versiuni ale cafelei dalgona au început să se răspândească pe canalele Youtube din Coreea, devenind apoi virale pe TikTok.

Cum se prepară cafeaua dalgona?


Este foarte ușor să-ți faci o cafea dalgona delicioasă.
Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici de ustensile speciale. Iată cum să procedezi: 

Ingrediente pentru cafeaua dalgona:


2 linguri cu cafea instant
2 linguri cu zahăr
2 linguri cu apă fierbinte
400 ml de lapte

Mod de preparare:


Pune cafeaua instant, zahărul și apa fierbinte într-un bol. 
Cu un mixer sau tel, bate bine amestecul de cafea până când capătă o nuanță de cafeniu deschis, devine pufoasă și arată precum frișca.

Încălzește laptele și împarte-l în două pahare rezistente la căldură.
Pune cu lingura spuma de cafea instant peste lapte și netezește vârful.
Poți folosi lapte rece și cuburi de gheață dacă vrei o băutură răcoroasă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod