Şmecherie de corupt. Borcea, Stoica şi cu Gigi, scriitori de geniu ai României!

Mai mulţi condamnaţi scapă de închisoare mituind gardieni, editori şi angajând scribi fantomă pentru a-şi reduce pedepsele

Un şir de eliberări condiţionate făcute în urma reducerilor de pedeapsă pentru ”scriere de cărţi” poate arunca în aer lupta împotriva corupţiei dusă de câţiva ani de procurorii DNA.

Mai multe vedete din lumea forbalului trec drept autorii unor volume ciudate apărute pe vremea cât erau la închisoare. Pentru fiecare carte scrisă, judecătorul poate lua în considerare reducerea pedepsei cu 30 de zile, astfel s-a ajuns în situaţia ca unii dintre condamnaţii pentru corupţie să-şi reducă pedepsele prin mituirea gardienilor, a unor editori şi prin angajarea unor scriitori fantomă cu un an sau mai mult.

La această situaţie atipică se adaugă şi privilegiile pe care le au aceşti condamnaţi. Unii sunt însuraţi, dar au reuşit să devină din nou părinţi cu amanta. E cazul lui Cristi Borcea şi a fotomodelului Valentina Pelinel. Aceasta din urmă a rămas însărcinată cu iubitul ei chiar dacă acesta este închis. Borcea e un condamnat privilegiat care face sex în celulă cu fotomodele. Ăsta, da prizonier!
Un articol publicat de cotidianul britanic ”The Guardian” arată că ”există indicii puternice că multe dintre cărţi sunt scrise de scriitori-fantomă sau cel puţin sunt intens coordonate de asistenţi de cercetare din afară.
Aceştia predau apoi textul deţinuţilor care îl scriu de mână şi plătesc pentru tipărirea câtorva sute de exemplare”.
Lista tuturor condamnaţilor pentru fapte de corupţie care sunt autorii unor cărţi publicate cât sunt la închisoare a apărut la începutul acestui an pe site-ul Hotnews.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geo pe 7 Ian 2016, 01:53
    Starea natiei

    Ce ne mai mira, aceasta e romania,televiziuni particulare platite de mafia bisnitaro-securiste,unita cu cea titaneasca ca ei nu canta.Ce sa te mai mire ca si mircea badea uraste diaspora ca ei nu au voie sa-si spuna parerea caci sunt prea prosti,din 5 mil de salariati din Romania platiti in medie cu 400 de euro pe luna deci 25 miliarde euro pe an,diaspora trimite pe an in Romania in ani cei mai tulburi cel putin 5 miliarde euro pe an din care statul roman castiga numai din punerea in circulatie prin cumparari de marfuri si servicii cel putin 20% tva ceea ce epeste 20 % din bani rulati ei diaspora nu au nici dreptul la opinie.Nu mai spun ca aceaqsta mafie cu marioneta lor Mugur Isarescu tine leul la cote supraevaluate.caci adevarata valoare a leului il da tarifele telefonice unde leul per euro e aproape de6 lei per euro .Deci vacantele beizadelelor mafiei bisnitaro-securiste sunt in realitate finantate tot din bani diasporei.

    0
    0

  • Nina pe 6 Ian 2016, 14:04
    Aferim puşcărie

    Păi ce închisoare mai este asta unde condamnatul poate face amor cu amanta? Oare justiţia nu se alertează ca paznicii respectivi să fie sancţionaţi? De sus până jos e un ocean de corupţie. Dacă plăteşti poţi obţine ce vrei. Iar când ieşi de la "mititica" - respectiv puşcărie, o duci regeşte cu banii pe care i-ai furat fără ruşine. Iar omul de rând, crapă de foame cu un salariu de ruşine şi cu o pensie cu care nu-şi poate plăti nici întreţinerea. Ce trebuie făcut? Marile revoluţii au avut drept motiv nemulţumirea maselor flămânde. Doar că... aşa cum au spus francezii despre români: "mămăliga nu face explozie"

    1
    0

  • Mihaela pe 5 Ian 2016, 23:41
    Incredibil!!

    Asa ceva...oamenii sus- pusi ne sfideaza pe fata. E incredibil cum niste puscariasi scot lucrari stiintifice pe banda rulanta. Sunt la Doctorat si imi trece prin cap faptul ca lucrarea mea nu va mai avea credibilitate, avand in vedere ca exista indivizi care scriu carti intr-o luna nu in 3 ani, cat e Doctoratul, 3 ani care oricum mi se par putini.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod