Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells

Jucătoarea de tenis, locul 3 WTA şi a treia favorită, a învins-o, miercuri, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, pe sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Halep s-a impus după un meci care a durat o oră şi 54 de minute, egalându-şi, astfel, performanţa înregistrată la ediţia de anul trecut a competiţiei californiene. Printre spectatorii care s-au aflat în tribunele terenului central s-a numărat şi fostul tenismen Ion Ţiriac.

Miercuri, pe arena principală a Indian Wells Tennis Garden, s-au întâlnit două jucătoare cu mare mobilitate, care acoperă bine terenul, cărora le place să alerge, notează agenția Mediafax. Ele s-au "plimbat" una pe alta pe toată lungimea liniei de fund şi au oferit un arsenal complet de lovituri spectaculoase.


Navarro, care a avut glezna dreaptă bandajată în urma unei accidentări, a început mai bine şi a condus cu 4-0, după break-uri obţinute în ghemurile al doilea şi al patrulea. În acest timp, Halep a evoluat ezitant, cu multe greşeli, aducând aminte de meciurile din turul al doilea şi al treilea din cadrul acestei competiţii. Apoi românca şi-a mai reglat tirul şi a revenit în joc, egalând la 4 şi la 5. Navarro a avut însă ultimul cuvânt în acest set, pe care l-a câştigat cu 7-5, după 50 de minute.

Cu 26 de erori neforţate, faţă de 18 în dreptul adversarei, 3-0 la duble greşeli, 11-12 la lovituri câştigătoare, sportiva din Constanţa nu putea spera la mai mult.
Procentajul de reuşită a primului serviciu a fost decent în cazul ambelor jucătoare, 69 la sută.

Navarro a început bine şi setul secund, conducând cu 1-0. Halep s-a "adunat" repede şi a pus săpânire pe joc, mai ales cu lovitura de rever care a făcut ravagii în defensiva jucătoarei spaniole. A urmat o serie impresionantă de opt ghemuri câştigate la rând de româncă, iar scorul s-a întors clar în favoarea ei. Ea a câştigat setul al doilea cu 6-1, după ceva mai mult de o jumătate de oră.

Evoluţia de excepţie din acest set a fost reflectată şi de statistici, care au înregistrat numărul foarte mic de greşeli neforţate, patru pentru Halep, faţă de 11 adversara ei. Serviciul sportivei române s-a îmbunătăţit, ajngând la 78 la sută (64 Navarro), la fel loviturile câştigătoare, 7-3.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod